Now Reading:
U sklopu 8. Rabuzinovih dana, zanimljivo predavanje o prijateljstvu i suradnji Rabuzina i Richtera
Full Article 2 minutes read

U sklopu 8. Rabuzinovih dana, zanimljivo predavanje o prijateljstvu i suradnji Rabuzina i Richtera

„Ivan Rabuzin i Vjenceslav Richter – primjer međukolegijalnog uvažavanja usprkos drugosti”, naziv je predavanja koje će se održati u sklopu ovogodišnjih 8. Rabuzinovih dana.

Ovo zanimljivo predavanje održat će Klara Macolić, a osvrnut će se na prijateljstvo i suradnju dvojice različitih umjetnika. Njihovo druženje rezultiralo je i projektiranjem i izgradnjom kuće Ivana Rabuzina u Ključu i njegove obitelji u Zagrebu.

Klara Macolić diplomirala je povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018/2019.

O temama iz područja moderne i suvremene umjetnosti sjeverne Hrvatske piše stručne radove te redovito izlaže na znanstvenim skupovima organiziranim od strane prestižnih institucija poput Instituta za povijest umjetnosti, Arhiva za likovne umjetnosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Galerije Klovićevi dvori ili Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti.

Kao likovna kritičarka surađuje s varaždinskim muzejom, strukovnim udrugama i galerijama te je programska voditeljica HDLU-a Varaždin. Od akademske godine 2021./2022. radi kao asistentica na Sveučilištu Sjever (Odjel za multimediju) gdje predaje na preddiplomskom i diplomskom studiju. Doktorandica je poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Mediji i komunikacija na istom sveučilištu.

Predavanje će se održati u maloj dvorani KC Ivan Rabuzin u Novom Marofu 8. travnja u 18 sati.

sjever.hr
05.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.