Now Reading:
Župan Kolar poručio: Treba formirati posebnu ustanovu koja će biti profesionalizirana i kojoj će core business biti obrana od tuče – svi novci u istu blagajnu
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar poručio: Treba formirati posebnu ustanovu koja će biti profesionalizirana i kojoj će core business biti obrana od tuče – svi novci u istu blagajnu

Na tradicionalnu manifestaciju Markovo na Strugači i ove je godine došao i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je, s obzirom da je sve bliža sezona obrane od tuče, komentirao kakva je trenutna situacija i hoće li se i što vezano uz taj problem promijeniti.

-Promjena je u tome što je potvrđeno da odluka o ukidanju obrane od tuče raketama nije trajna i da će se ipak braniti naše područje od tuče. U sljedećih tjedan, dva planiramo organizirati sastanak u Ministarstvu poljoprivrede. Počet će predizborna kampanja, tehnička je vlada i teško možete naći ozbiljnog sugovornika, ali mi moramo raditi, imamo obavezu prema ljudima i prema samima sebi. Stoga ćemo organizirati sastanak da vidimo koja količina raketa je potrebna da se brani Zagorje, a već sam rekao da ćemo mi osigurati do zadnjeg eura, ali da sam siguran da će se te rakete upotrijebiti na području Krapinsko-zagorske županije – istaknuo je župan.

Dodao je da je definitivno sigurno da treba formirati posebnu ustanovu koja će biti profesionalizirana i kojoj će core business biti obrana od tuče te da je tehnologija napredovala i da ima drugih raznih načina obrane od tuče.

-Brane se i u Europi pojedina vinogradarska područja, aerodromi, samo treba malo pogledati u razvijenije zapadnoeuropske zemlje i treba osigurati novce. Vjerujem da to svi zajedno možemo, ali u jednu kasu treba ići i nacionalan novac, i županijski novac, pa u krajnjoj liniji i novac općina i gradova jer svima je u interesu da zaštitimo naše poljoprivrednike i poljoprivredne proizvode. Čak nije ni problem osigurati sredstva za naknadu šteta nastalih od tuče, nego što ćemo jesti. To je ključno pitanje kojim se nitko ne bavi – poručio je Kolar.

Zaključio je kako se iskreno nada da će svi važni dionici konačno sjesti za isti stol i ozbiljno razgovarati o njegovoj inicijativi od prije koju godinu.

a.kučić/sjever.hr
01.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.