Now Reading:
Na mjesec dana potpuno se zatvara dionica važne autoceste koja prolazi Zagorjem
Full Article 2 minutes read

Na mjesec dana potpuno se zatvara dionica važne autoceste koja prolazi Zagorjem

autocesta

Od srijede 3. travnja u 8 sati ujutro do 3. svibnja za sav promet bit će zatvorena dionica autoceste Zagreb–Macelj od Krapine do Trakošćana. Riječ je o 17 kilometara autoceste koja se zatvara zbog radova redovnog održavanja i obnove autoceste, izvijestili su iz Autoceste Zagreb–Macelj, a prenosi Jutarnji list.

U okviru radova u potpunosti će biti obnovljena rasvjeta u tunelima Sveta Tri Kralja i Brezovica koji će dobiti LED rasvjetu. U tunelima će se obaviti i kontrola te servis svih ventilatora. Također će biti oprane obloge svih tunela, nakon čega će se obaviti bojanje tunela.

Također, bit će obnovljen sustav zaštite pokosa „Puhi” koji se nalazi na dionici s jednim kolnikom te će se napraviti glavni pregled svih objekata koji se nalaze na dionici s jednim kolnikom i svih tunela s dvije cijevi.

Tijekom odvijanja radova promet u smjeru Graničnog prijelaza Macelj preusmjeravat će se u čvoru Krapina na državnu cestu D1 do čvora Trakošćan, a u smjeru Zagreba preusmjeravanje na D1 krenut će na čvoru Trakošćan, a na autocestu vozila će se vratiti na čvoru Krapina.

Osim najavljenih radova, na ovoj autocesti trenutno se obnavlja most Krapina u smjeru Zagreba, što će biti završeno do 14. lipnja. Obnavlja se i kolnička konstrukcija na čvoru Trakošćan, što će biti završeno 5. travnja.

Foto: ilustracija
sjever.hr/jutarnji.hr
29.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.