Now Reading:
Jadni oni koji se njoj zamjere: sudska službenica „neprijateljima” slala lažne ovrhe i pozive na ročišta
Full Article 3 minutes read

Jadni oni koji se njoj zamjere: sudska službenica „neprijateljima” slala lažne ovrhe i pozive na ročišta

Osveta dolazi u različitim oblicima, a svakako jedna od najmaštovitijih je ona 54-godišnje službenice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu, koja je osobama koji su joj išli na živce slala ovrhe bez ikakvog razloga.

Kako piše Jutarnji list, nije dugo trebalo da se klupko sumnje baci na dotičnu gospođu i podnese prijava zagrebačkoj policiji, a na osnovu koje je USKOK donio rješenje o provođenju istrage zbog sumnje da se dotična službenica ZK odjela ogriješila o zakon zlouporabivši položaj i ovlasti i krivotvoreći isprave.

Prema kaznenoj prijavi, 54-godišnjakinja je koristila nepune dvije godine, od veljače 2020. do studenoga 2021., sve dostupne alate u Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu da bi pričinila štetu poznanicima s kojima nije bila u dobrim međuljudskim odnosima.

– Iskoristila je činjenicu da su joj u okviru njezina radnog mjesta bili dostupni podaci iz raznih evidencija te je izvršila uvid u evidencije i utvrdila njihove osobne podatke. Nakon toga je u odnosu na sedam osoba sačinila neistinita rješenja o ovrsi u kojima je navela da su donesena u ime Općinskog građanskog suda u Zagrebu i u rješenja unijela lažne podatke da su te osobe obveznici plaćanja sudskih pristojbi, kao i da se zbog neplaćanja sudskih pristojbi nalaže Financijskoj agenciji (FINA) provođenje ovrhe na njihovim novčanim sredstvima, iako je znala da te osobe nemaju neplaćenih financijskih obveza u vidu sudskih pristoji prema OGSZ-u odnosno Državnom proračunu – navodi USKOK dodajući da je potom tako „sačinjena neistinita rješenja okrivljenica neovlašteno potpisala i ovjerila u ime drugih službenica Zemljišnoknjižnog odjela OGSZ-a i pečatom OGSZ-a te pečatom pravomoćnosti i ovršnosti OGSZ-a”.

– Potom ih je poslala Fini na provođenje ovrhe. Djelatnici Fine su, ne sumnjajući u njihovu istinitost, prenijeli ukupno 1329,33 eura s računa četvero od tih sedam osoba na račun Državnog proračuna, dok za tri osobe nije došlo do prijenosa sredstava. Osim toga se osnovano sumnja da je okrivljenica u odnosu na dvoje od tih sedam osoba sačinila i neistinite pozive za ročište u koje je unijela lažne podatke da su te osobe pozvane kao tuženici na ročište koje se treba održati kod OGSZ-a, iako je znala da te osobe nisu stranke u parničnom postupku na, kaže USKOK-, na navedenom sudu – prenosi Jutarnji list.

Foto: ilustracija
sjever.hr/jutarnji.hr
21.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.