Now Reading:
Odabrana najbolja vina iz Varaždinske županije koja će put Londona na najprestižnije svjetsko natjecanje
Full Article 2 minutes read

Odabrana najbolja vina iz Varaždinske županije koja će put Londona na najprestižnije svjetsko natjecanje

U Varaždinskoj županiji, mahom u obiteljskim vinarijama u pitoresknom varaždinskom i ludbreškom vinogorju, s puno truda i strasti proizvode se moderna, svježa vina niskih alkohola i velike kvalitete.

Graševina, rajnski rizling, sauvignon, pinot bijeli, muškat žuti, chardonay, samo su neka od vrhunskih vina čiju su kvalitetu potvrdili i vodeći vinski svjetski stručnjaci u Londonu.

Na najvećem i naprestižnijem svjetskom natjecanju, Decanter World Wine Awardsu u posljednje četiri godine, vinari Varaždinske županije osvojili su 129 medalja.

Velik broj odličja nakon dugih godina ničega izazvao je iznimno zanimanje hrvatske vinske javnosti, ali i oživio vinsku scenu krajnjeg sjevera bregovite Hrvatske.

Uspjeh je potvrdio kvalitetu rada već etabliranih vinarija, ali i nove generacije vinara, a u svim detaljima opravdao financiranje sustava od strane Županije, angažman najboljih svjetskih stručnjaka te promociju vina najviše kvalitete.

Neophodno je stalno ponavljanje i potvrđivanje kvalitete, stoga je i ove godine „vinski izbornik“ Siniša Lasan odabrao vina, najbolje od najboljih, koja će put Londona u nadmetanje s tisućama drugih vina iz svih krajeva svijeta, a prigodnom druženju i biranju vina nazočili su i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek.

foto: varazdinska-zupanija.hr
sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr
19.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.