Now Reading:
Zdenko Đuras izaslanik župana Stričaka na 13. Danima glume u Stažnjevcu: Varaždinska županija prati i pomaže ovakve hvalevrijedne manifestacije
Full Article 2 minutes read

Zdenko Đuras izaslanik župana Stričaka na 13. Danima glume u Stažnjevcu: Varaždinska županija prati i pomaže ovakve hvalevrijedne manifestacije

U organizaciji Kulturno umjetničke udruge Stažnjevec i njene Glumačke družine Komedijaši, ovoga vikenda održani su 13. Dani glume u Stažnjevcu.

Kroz tri dana, koliko je ove godine trajao festival, a koji ima i međunarodni karakter, odigrano je sedam predstava. Festival je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdenko Đuras kao izaslanik župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, a dobrodošlicu je okupljenima zaželio i ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

-Izuzetna mi je čast sudjelovati na 13. Danima glume u Stažnjevcu. Drago mi je što je u našim sredinama još uvijek prisutna tradicija pučkog kazališta. Svojim radom pridonosite očuvanju našeg govora, dijalekta, običaja, a često puta kroz svoje predstave progovarate o temama koje su važne za sredine u kojima živite. Stoga, Varaždinska županija prati i pomaže ovakve hvalevrijedne manifestacije koje su od izuzetne važnosti za naš grad i županiju – rekao je Đuras.

Dodao je da je Varaždinska županija na čelu sa županom Anđelkom Stričakom ove godine donijela odluku o financiranju 67 programa u kulturi za koje je odobreno 206.000 eura, odnosno 16.330 eura više nego prethodnih godina, a među njima je i projekt Kulturno umjetničke udruge Stažnjevec.

-I u ovome trenutku je raspisan Javni natječaj za financiranje programa i projekata za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2024. godini – rekao je između ostalog Đuras čestitavši organizatorima na ovoj manifestaciji, ali i na svim aktivnostima koje provode tijekom cijele godine u cilju promocije Grada Ivanca i Varaždinske županije u Hrvatskoj, ali i izvan granica domovine.

sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr
05.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.