Now Reading:
Uručene nagrade i priznanja najuspješnijim sudionicima ovosezonskog 12. izdanja Polarne kros lige u Prelogu
Full Article 2 minutes read

Uručene nagrade i priznanja najuspješnijim sudionicima ovosezonskog 12. izdanja Polarne kros lige u Prelogu

Svečanom dodjelom nagrada spušten je zastor na još jedno izdanje popularne Polarne kros lige Prelog, koja se 12. sezonu održavala u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog. Ove sezone je sudjelovalo ukupno 233 trkačica i trkača, a čak 59 njih nastupilo je po prvi puta.

Na početku svečane dodjele nagrada sve su pozdravili predsjednik BK Prelog Robert Mikec i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki. Uz nagrade najboljima, nagrađeni su i oni najuporniji, 28 njih koji su sudjelovali na svakom kolu Polarne kros lige.

U ukupnom poretku na 10,8 kilometara najbolji je bio Siniša Škvorc (AK Međimurje), drugo je mjesto osvojio Josip Hižman (TK Sjever Varaždin), a treće Anđelko Horvat (BK Prelog). Kod žena prvo mjesto je pripalo Nadi Siladi (AK Međimurje), drugo Dijani Novak (AK Međimurje), a treće Aniti Husić Cofek (AK Međimurje).

U ukupnom poretku na kraćoj stazi (3,2 km), najbolji je bio Saša Horvat (AK Međimurje), ispred Romana Oehlera (individ.) i Hrvoja Balenta (AK Varaždin). Kod žena pobjedu je odnijela Ivana Zeljko (AK Međimurje), druga je bila Mateja Golenja (individ.), a treća Marina Sanjković (TK Rudar).

Kod hodača na 3,2 km pobjednik Polarne kros lige je Boris Lacković (AK Dinamo Zrinjevac), a slijede ga Željko Nikolić (individ.) i Primož Meško (AK Ormož), dok je u ženskoj kategoriji najbolja bila Ira Branilović (inidivid.) ispred Darinke Kalšan (individ.) i Jasne Plevnjak (AK Međimurje).

Nagrađeni su i novi rekorderi staza Polarne kros lige. Tako je novi rekord staze na 10,8 kilometara postavio sjajni Andrej Hladnik (35:17), dok je u istom kolu novi rekord staze na kraćoj dionici postavio Leon Milner (10:38).

Najstariji trkač lige bio je 77-godišnji Zvonimir Tumpić iz Varaždina, a najmlađa sudionica sedmogodišnja Jana Tucaković.

Program svečane dodjele nagrada završio je rezanjem prigodne torte, a članovi Biciklističkog kluba Prelog zahvalili su i sponzorima Polarne kros lige.

sjever.hr/prelog.hr
05.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.