Now Reading:
Općina Veliki Bukovec stipendirat će 15 učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja – natječaj je objavljen!
Full Article 2 minutes read

Općina Veliki Bukovec stipendirat će 15 učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja – natječaj je objavljen!

Općina Veliki Bukovec u svom je proračunu predvidjela sredstva za stipendiranje srednjoškolaca s područja općine koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Učenicima s područja Općine Veliki Bukovec za školsku godinu 2023./2024. dodijelit će se ukupno 15 stipendija u iznosu od 40,00 eura mjesečno, a pravo na sudjelovanje u natječaju imaju učenici koji su državljani Republike Hrvatske, oni koji prvi put upisuju prvi razred srednje škole za deficitarna zanimanja poljoprivrednog i obrtničkog smjera, zatim učenici koji nisu korisnici drugih stipendija ili novčanih primanja koja imaju obilježja stipendija dodijeljenih od strane nadležnih ministarstava, za vrijeme dodjele i korištenja stipendije Općine te oni čiji roditelji ili skrbnici imaju prebivalište na području Općine Veliki Bukovec,

Pravo na stipendiju ostvaruju i učenici koji su primali općinske stipendije u školskoj godini 2022./2023., ako zadovoljavaju tražene uvjete.

-Već godinama provodimo nekoliko mjera kako bi našim najmlađima i mladima, a time i njihovim roditeljima, olakšali život na našem području, a jedna od mjera su stipendije za učenike i studente. Redovito stipendiramo srednjoškolce koji se školuju za deficitarna zanimanja i tako potičemo naše mlade da se odluče upravo za ona zanimanja kojih nedostaje na tržištu rada – rekao je načelnik Franjo Vrbanić.

Rok za podnošenje prijava na natječaj za stipendije je 24. siječnja 2024. godine.

Sve dodatne informacije o dodjeli stipendija sadržane su u Programu koji je objavljen na službenim internetskim stranicama Općine Veliki Bukovec, a mogu se dobiti i pozivom na broj 042/840-040.

sjever.hr
11.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.