Now Reading:
Liječnici prijete štrajkom: Vladi dali ultimatum da do kraja siječnja ispuni njihove zahtjeve
Full Article 1 minutes read

Liječnici prijete štrajkom: Vladi dali ultimatum da do kraja siječnja ispuni njihove zahtjeve

Liječničke udruge i sindikati najavili su da će krenuti s pripremama sindikalnih akcija, uključujući i štrajk, ako Vlada do kraja siječnja ne ispuni njihove zahtjeve, među kojima je i službeni prijedlog primjerenih koeficijenata, prenosi index.hr.

Hrvatski liječnički sindikat (HLS), Hrvatska liječnička komora (HLK), Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL), Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i Inicijativa mladih liječnika Hrvatske do kraja idućeg tjedna očekuju da dobiju službeni prijedlog primjerenih koeficijenata za liječnike, s obzirom na to da smatraju da trenutnim koje je Vlada ponudila nudi realan pad plaća i ne mogu ga prihvatiti.

Liječnici traže da u e-savjetovanje budu upućene izmjene zakona vezane za robovlasničke ugovore specijalizanata, sukladno presudi Ustavnog suda, a do kraja siječnja traže da u e-savjetovanje bude upućen Zakon o ravnopravnom statusu liječnika koji će biti usuglašen s liječničkim udrugama.

Isto tako do kraja siječnja traže početak pregovora za granski kolektivni ugovor. Što se tiče vremensko-kadrovskih normativa, svjesni su da je to zahtjevan posao, no treba ih uskladiti s propisima i trebaju postati obvezujući dokument.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/index.hr 10.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.