Now Reading:
Predsjednik Husarske garde Kramberger i župan Stričak:”Husari su brend Varaždinske županije”
Full Article 1 minutes read

Predsjednik Husarske garde Kramberger i župan Stričak:”Husari su brend Varaždinske županije”

Na završnom godišnjem druženju Husarske garde Varaždinske županije kojem su nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec, istaknuto je kako su husari svojevrsni brend Varaždinske županije te da svojim djelovanjem i nastupima promoviraju bogatu i slavnu povijest Varaždinske županije, ali i cijele Hrvatske.

Predsjednik Husarske garde Mirko Kramberger se zahvalio svim članovima na angažmanu tokom godine naznačivši pritom kako Husarska garda broji oko dvadesetak članova-konjanika koji sudjeluju u svim protokolarno-ceremonijalnim aktivnostima u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

Zahvalivši se na svemu što čine na promociji Varaždinske županije, župan Stričak je naglasio kako nema ni jednog važnijeg protokolarnog događaja u kojem husari nisu sudjelovali. Spomenuo je osnivanje i jačanje Hrvatskog husarskog zdruga kao vrlo važan segment u promociji husarstva, ali i konjaništva u Hrvatskoj.

Iako je druženje proteklo u opuštenoj, neformalnoj atmosferi, govorilo se i o planovima za slijedeću godinu koja će sasvim sigurno biti “protokolarno” vrlo aktivna.

Na godišnjem druženju su bile i županijska vijećnica Nadica Dreven Budimski te Ljubica Florijan-Cerovečki, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije.

sjever.hr

29.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.