Now Reading:
Župan Koren održao prijem za dobitnike nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ i priznanja HOK-a
Full Article 2 minutes read

Župan Koren održao prijem za dobitnike nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ i priznanja HOK-a

U prostorijama Županijske uprave Koprivničko-križevačke je održan prijem župana Darka Korena za dobitnike nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2023. godinu te priznanja Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i promicanju ugostiteljske i turističke struke.

Podsjetimo dodjelu nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske organizira Hrvatska udruga za turizam „Klub članova Selo“, a riječ je o projektu u sklopu kojeg se ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma.

Koprivničko-križevačka županija je u projekt uključena od 2015. godine, a ove godine zlatnu povelju u kategoriji „Moderna (ruralna) domaćinstva“ je osvojila kuća za odmor Japin breg, brončanu povelju  u kategoriji „Moderna (ruralna) domaćinstva“ je dobila Holiday house Ved i posebno priznanje u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ osvojio je OPG Marijan Hrženjak.

Župan Koren je uputio čestitku svim dobitnicima te naglasio kako uspješna turistička priča počiva na suradnji privatnih inicijativa i potpore javnog sektora što je u našoj županiji temelj razvoja kontinentalnog turizma.

– Čestitamo nagrađenima na promociji Županije i trudu koji ulažu u razvoj ruralnog turizma. Uvjereni smo da će ova priznanja doprinijeti još većoj prepoznatljivosti Koprivničko-križevačke županije i njene turističke ponude. I dalje ćemo biti snažna podrška u poticanju i razvoju kontinentalnog turizma kroz potpore i programe koje se provode već dugi niz godina – naglasio je župan.

Pomoćnica direktora TZ Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev je dodala kako je Županijska TZ jedina regionalna turistička zajednica u državi koja daje potpore za privatni smještaj te je zahvaljujući njima otvoreno 20 novih objekata za smještaj, a ostvareno je i povećanje noćenja od čak 30 posto u odnosu na prošlu godinu.

Prisutnima se obratila i predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić koja je predstavila nagradu HOK-a  za izniman doprinos razvoju obrtništva i promicanju ugostiteljske i turističke struke koju je osvojio Ivan Koren te istaknula kako je ovo priznanje i za cijeli ceh ugostitelja i turističkih djelatnika koji naporno rade i svoju ponudu svakog dana oplemenjuju novim eno-gastronomskim delicijama i turističkim uslugama.

sjever.hr 28.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.