Now Reading:
Održana svečanost povodom uručenih certifikata kvalitete Županijskoj bolnici Čakovec
Full Article 1 minutes read

Održana svečanost povodom uručenih certifikata kvalitete Županijskoj bolnici Čakovec

U četvrtak navečer u Čakovcu je održana svečanost povodom akreditiranja Županijske bolnice Čakovec.

ŽB Čakovec tako je dobila tri nove certifikate, odnosno akreditacije – International Accreditation – Quality and Patient Safety, zatim ISO 9001 te Clinical Exelence Certification – Maternity Services.

Kako su istaknuli iz bolnice, unazad dvije godine uloženo je mnogo mukotrpnog rada i truda svih djelatnika Županijske bolnice Čakovec te su uspjeli navedenim akreditacijskim procesom uči u iznimno uski krug ustanova u Republici Hrvatskoj koje su se uspješno akreditirale sukladno najvišim međunarodnim standardima.

– Nakon implementacije mnogih standarda i mjera s ponosom možemo reći kako je naša ustanova kvalitetom i sigurnošću pružanja zdravstvene usluge, u ovom trenutku, standardizirana s mnogim drugim zdravstvenim ustanovama u Europi i SAD-u te tek ponekim sličnim ustanovama u regiji. Iznimno smo ponosni i na činjenicu kako se osim akreditacije po međunarodnom zdravstvenom standardu te uspješnom certificiranju po ISO 9001-2015 standardu, možemo pohvaliti i certifikatom kliničke izvrsnosti za Odjel rodilišta s rađaonicom i patologijom trudnoće i Odjela neonatologije, što daje našim pacijentima dodatnu sigurnost i kvalitetu zdravstvene usluge – poručili su iz bolnice.

sjever.hr

28.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.