Now Reading:
Općina Petrijanec dobila Povelju za Naj-akciju 2023. „Za znanstveno i čudesno spremni”
Full Article 1 minutes read

Općina Petrijanec dobila Povelju za Naj-akciju 2023. „Za znanstveno i čudesno spremni”

Središnji koordinacijski odbor Programa „Gradovi i Općine – prijatelji djece” na svečanom savjetovanju dodijelio je Općini Petrijanec Povelju za uspješno provedenu Naj-akciju 2023. pod nazivom „Za znanstveno i čudesno spremni”.

Ovim projektom/programom/akcijom djeci je omogućen razvoj svih svojih potencijala bez obzira na uvjete života. Djeca su imala prilike uključivati se u najrazličitije oblike kreativnih, stvaralačkih i edukativnih programa.

U sklopu godišnjeg STEM projekta „Za znanstveno i čudesno spremni”, obilježen je Tjedan svemira. Učenici su na satovima prirode, geografije i matematike učili o svemiru, igrali kvizove i izrađivali radove na temu svemir. Posebno su se istaknuli šesti razredi pa je napravljena izvanredna prigodna izložba radova u holu škole. Na dodatnoj nastavi iz geografije učenici su istraživali knjige, filmove i serije sa svemirskom tematikom. Učenicima se ipak najviše svidjela igra Šetnja svemirom koju su igrali na satovima razrednika, a zadatak je bio pomoću QR kodova naći odgovore na pitanja i zaslužiti slatku nagradu.

Na svečanosti dodjele sudjelovale su učenice Osnovne škole Petrijanec, Jana Šipek i Lana Potočnjak.

sjever.hr
28.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.