Now Reading:
U Općini Bedekovčina potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih potpora za razvoj poduzetništva
Full Article 2 minutes read

U Općini Bedekovčina potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih potpora za razvoj poduzetništva

Potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih potpora za razvoj poduzetništva na području općine Bedekovčina za 2023. godinu. Općina je svojim poduzetnicima ove godine odobrila 16.435 eura, odnosno 123.834 kuna.

Mjerom 1. obuhvaćene su potpore novoosnovanim obrtima i tvrtkama, a dodijeljene su VIBeauty obrtu za uljepšavanje, vl. Andreja Vidiček u iznosu od 3.271 eura, Optici AOCHY obrtu za optičarske usluge, vl. Snježani Bačaneku u iznosu od 1.249 eura. JERKOM obrtu za završne radove, proizvodnju i usluge, vl. Jerko Komar, odobren je iznos potpore 4.757 eura, ESCOBAR obrtu za frizerske usluge, vl. Martina Supina u iznosu od 257,81 eura, MB Servisu, obrt za mehaničarske popravke i pomoć na cesti, vl. Miroslav Ban odobrena je potpora u iznosu od 5.300 eura i DAN TEN, obrtu za završne radove, vl. Danijel Tenšek u iznosu od 1.600 eura.

Za mjeru 2. Potpore poduzetnicima za financiranje troškova izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova EU i nacionalnih fondova u okviru koje je osigurano 4.000 eura bespovratnih sredstava, ove godine nije pristigao niti jedan zahtjev.

Općina Bedekovčina već 6. godinu za redom dodjeljuje potpore za razvoj poduzetništva putem predmetnog Javnog poziva, odnosno Programa poticanja poduzetništva. Od 2018. godine dodijeljeno je ukupno 26 bespovratnih potpora novoosnovanim obrtima i tvrtkama sveukupne vrijednosti oko 66.870 eura, odnosno nešto više od pola milijuna kuna. Dakle, Općina je kroz Program poticanja poduzetništva od 2018. godine potpomogla otvaranju 26 novih obrta odnosno tvrtki na području općine Bedekovčina.

sjever.hr 27.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.