Now Reading:
Općina Desinić iza sebe ima realizirane velike projekte i jedan od najvećih proračuna u povijesti
Full Article 3 minutes read

Općina Desinić iza sebe ima realizirane velike projekte i jedan od najvećih proračuna u povijesti

Godina koja je na izmaku bila je godina ulaganja i velikih projekata na području Općine Desinić. O kakvim se projektima radi, iz prve se ruke uvjerio predsjednik HDZ-a KZŽ, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović koji je s načelnikom Općine Zvonkom Škreblinom te predsjednikom Općinskog vijeća i predsjednikom HDZ-a Desinić Draženom Šurbekom, obišao općinu.

Jedna od lokacija bila je uređena prometnica prema Domu Bidružica, zatim novoizgrađeni
kanalizacijski sustav i pročistač otpadnih voda, kao i sportsko-rekreacijski centar u sklopu
kojeg je izgrađena Pump track staza. Osim tih važnih projekta, načelnik Škreblin posebno
je naglasio kako su ove godine sanirali pet klizišta te oko pet kilometara ceste.

-Napravljeni su radovi u vrijednosti od oko dva milijuna eura, a radi se o sanaciji šteta nastalih u potresu. Također, ŽUC je preko Fonda solidarnosti s oko 500 tisuća eura financirao most u Šimuncima koji smo čekali 20 godina. Isto tako, napravili smo i kilometar ceste u Bukovju – rekao je Škreblin te zahvalio Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na iznosu od 40 tisuća eura za izgradnju dijela ceste u Jalšovcu.

-Spojit ćemo dva sela, Turnišće Desinićko i Jalšovec, a isto tako sanira se i šesto klizište u Zbilju, gdje je cesta bila zatvorena pola godine. Ta investicija je oko 120 tisuća eura, a Hrvatske vode su osigurale 75 posto iznosa – pojasnio je Škreblin. Dodao je kako su kod pronalaska izvođača radova imali određenih problema, ali da to nije utjecalo na realizaciju projekata i činjenicu da je Općine ove godine imala jedan od najvećih proračuna.

-Ako još uspoređujemo proračune i iznose u kunama, onda je ovogodišnji proračun čak 25 milijuna. To je potvrda da se u Općini Desinić radi i da znamo osigurati sredstva sa nacionalne razine i preko EU fondova – zaključio je Škreblin.

Saborski zastupnik Gregurović čestitao je i načelniku Općine i predsjedniku Općinskog vijeća Šurbeku na uspjesima i značajnim sredstvima koje su osigurali za svoju općinu, odnosno mještane.

-Ovakvi projekti se rade prije svega za mještane kako bi im se ponudili kvalitetni uvjeti života u njihovom mjestu. Iznosi o kojima se ovdje govori zaista rade razliku u Općini i ne sumnjam da će načelnik i njegov tim tako nastaviti dalje. Ja ću kao saborski zastupnik, ali i gradonačelnik Krapine, uvijek pružati potporu i pomoć jer i ovaj uspješan tim, ali i ljudi koji ovdje žive, to i zaslužuju – kazao je Gregurović.

Predsjednik Općinskog vijeća Šurbek poziva na rekonstrukciju dječjeg vrtića. Naime, Općina ove godine bilježi pozitivne demografske trendove, što potvrđuje brojka od 27 novorođenih. Smatra kako je dobra demografska politika utjecala i na dobru demografsku sliku općine.

-Povećali smo naknadu za novorođene s 400 na 700 eura za prvo dijete, za drugo dijete sa 500 na 800 eura, za treće dijete iznosi 1000 eura, a za svako sljedeće naknada iznosi 1.500 eura. Isto tako, za prvu nekretninu smo povećali potporu s 2.500 na 5.000 eura, tako da mladim obiteljima pomažemo koliko god možemo. Srećom, u posljednje tri do četiri godine ovdje se rodilo puno djece i najvažnije je da zadržimo mlade obitelji u Općini Desinić – poručio je Šurbek.

sjever.hr
27.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.