Now Reading:
Izabran kao ustanova za pregled i procjenu: Dječji vrtić “Zvirek“ iz Stubičkih Toplica, posjetile predstavnice OECD-a, te razgovarale s djecom, roditeljima i zaposlenicima
Full Article 2 minutes read

Izabran kao ustanova za pregled i procjenu: Dječji vrtić “Zvirek“ iz Stubičkih Toplica, posjetile predstavnice OECD-a, te razgovarale s djecom, roditeljima i zaposlenicima

U sklopu pristupnog procesa Republike Hrvatske, Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) jedno od područja pregleda i procjene je područje obrazovanja. U svrhu uvida u rani i predškolski odgoj i obrazovanje OECD-ov Odbor za obrazovanje je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja odabrao Dječji vrtić “Zvirek“ iz Stubičkih Toplica kao ustanovu pregleda.

U pratnji voditeljice Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Larise Ott Filipović, Dječji vrtić “Zvirek“ su posjetile dvije predstavnice OECD-ovog Odbora za obrazovanje. Obišle su vrtić i odgojno-obrazovne skupine te provele intervjue s roditeljima, ravnateljicom te stručnim i drugim radnicima vrtića.

Posjet se nastavio u Općini Stubičke Toplice, osnivaču dječjeg vrtića.

Načelnik Josip Beljak tom je prilikom zahvalio Ministarstvu znanosti i obrazovanja na ukazanom povjerenju.

Izuzetno smo ponosni što su Stubičke Toplice sudjelovale u sklopu pristupnih aktivnosti ulaska Republike Hrvatske u članstvo OECD-a, te se nadamo da će se to i ostvariti što prije – istaknuo je načelnik Beljak.

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) je međunarodna organizacija koja radi na izgradnji boljih politika za bolje živote. Njihov cilj je oblikovati politike koje potiču prosperitet, jednakost, prilike i dobrobit za sve. Oslanjaju se na 60 godina iskustva te zajedno s vladama, kreatorima politika i građanima rade na uspostavljanju međunarodnih standarda utemeljenih na dokazima i pronalaženju rješenja za niz društvenih, ekonomskih i ekoloških izazova.

sjever.hr 21.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.