Now Reading:
Božićno-novogodišnji prijem Grada Varaždina i Varaždinske županije! “Vlada lijepa sinergija između Grada i Županije”
Full Article 4 minutes read

Božićno-novogodišnji prijem Grada Varaždina i Varaždinske županije! “Vlada lijepa sinergija između Grada i Županije”

Grad Varaždin i Varaždinska županija zajedničkim su snagama organizirali tradicionalni božićno-novogodišnji prijem Grada Varaždina i Varaždinske županije za predstavnike gospodarstva, vjerskih zajednica, nacionalnih manjina, ravnatelje osnovnih i srednjih škola.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak napomenuo je kako dolazak ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana iz Zagreba u njegov grad Varaždin najbolje govori o njegovim vrijednostima.

Nije zaboravio sredinu u kojoj je stasao i odrastao, Damire hvala ti – uvodno je pozdravio župan pa je nastavio kako je u protekloj godini bilo puno stvari i događanja za istaknuti.

-Život se sastoji od slijeda lijepih i onih manje lijepih stvari, netko bi rekao smijeha, suza, smijeha i ova godina je upravo bila takva, ali naglašavam da je daleko više bilo lijepih stvari, više radosti i veselja. Za nas je ovo uspješna godina, a o tome govore sve investicije koje smo odradili i to zahvaljujući vama. Kad je teško najbitnije je kad pogledaš da je netko uz vas, a vi ste uvijek uz nas i na tome vam od srca hvala – zahvalio je župan.

Napomenuo je kako je Varaždinska županija početkom godine predvidjela 50 važnih investicija za područje županije.

-Još nismo završili godinu i već smo taj korak povećali na 65, vrijednosti 355 milijuna eura. Sve ove projekte koje provodite vi, predstavnici države, tvrtki, općina, gradova, naši gospodarstvenici, poduzetnici dolazimo do nekoliko stotina milijuna eura i vjerujem da vas sve ovo raduje – poručio je župan Stričak.

Novi ministar Habijan istaknuo je kako će Varaždin u njegovom srcu uvijek biti na posebnom mjestu.

-Radi se o gradu koji mi je sve. Jesam ovdje i bit ću ovdje bez obzira na to što život nosi, kakve god dužnosti ili funkcije obavljao. Drago mi je što ovdje vidim bezbroj prijateljica i prijatelja i to je ono što me čini sretnim – uvodno je poručio Habijan.

Istaknuo je pozitivnu atmosferu koja je vladala na domjenku.

Najednom vlada ova lijepa sinergija između Grada i Županije i to me jako veseli. Sve je dobro i sve će biti dobro, a što se tiče mene kao ministra, naravno da ću voditi brigu o svom resoru, o razvoju cijele Republike Hrvatske, a naravno da tu ima i mnogo predmeta koji se tiču Varaždina i Varaždinske županije. Siguran sam da ćemo sve ono što treba rješavati i što je sukladno zakonu i riješiti – ohrabrujuće je rekao novi ministar Habijan.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj je istaknuo kako su se okupili za kraj jedne uspješne godine i za Grad Varaždin i Varaždinsku županiju.

-Grad Varaždin i Varaždinska županija, bez obzira koje političke opcije upravljaju gradom i županijom, u stanju su zajednički organizirati ovakav domjenak u kojem nema nekakvih neprijateljskih tenzija, jer svi moramo raditi za boljitak našeg Grada i naše Županije. Mislim da je to jedini put koji je ispravan – rekao je Bosilj.

Bosilj je ponovio kako se ne treba dijeliti na lijeve i desne, već na “normalne i nenormalne”

-Varaždin i Varaždinska županija su dobar primjer oko toga. Naslijedili smo jedan prekrasan Grad, prekrasnu Županiju i moramo ju izgrađivati dalje i ostaviti našim nasljednicima u boljem stanju nego što smo ju mi dobili, a vjerujem da to i radimo – rekao je Bosilj i i dodao kako su obilježili 150 godina HNK u Varaždinu, 500 godina Gradske vijećnice, jubilarni 25. Špancirfest te je Grad Varaždin prvi Grad u Hrvatskoj dobio titulu UNESCO-vog kreativnog grada glazbe.

mdjak/sjever.hr
21.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.