Now Reading:
Hoće li Grad Varaždin uskoro plaćati cjelodnevni smještaj roditelja uz dijete u bolnici?
Full Article 2 minutes read

Hoće li Grad Varaždin uskoro plaćati cjelodnevni smještaj roditelja uz dijete u bolnici?

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina vijećnik Filip Težak iz redova SDP-a gradonačelniku Bosilju postavio je pitanje vezano uz cjelodnevni smještaj roditelja uz dijete u bolnici.

Naime, roditelji u OB Varaždin imaju pravo na besplatan smještaj uz dijete mlađe od tri godine, dok za stariju djecu smještaj plaćaju.

– Ako žele smještaj uz dijete starije od tri godine, moraju plaćati 26 eura dnevno. Moje pitanje je da li Grad ima neke mogućnosti ili mehanizme kojima može olakšati onoj djeci i roditeljima, koji su se našli u situaciji da u bolesti ne mogu biti uz svoje dijete radi nekakvih financijskih situacija – upitao je vijećnik Težak.

Gradonačelnik Bosilj mu je predložio da napravi amandman na Proračun.

– Ja se slažem s tim. Mislim da tih 26,00 eura nije veliki iznos. Uspjet ćemo pronaći negdje u Proračunu sredstva i da na taj način, uz sve te silne nadstandardne mjere koje imamo u Gradu Varaždinu, uvedemo još i tu mjeru – rekao je gradonačelnik.

Inače, klub vijećnika SDP-a je, prema gradonačelnikovom prijedlogu, stavio Amandman na prijedlog Proračuna Grada Varaždina za 2024.godinu, kojim se predlaže da Grad Varaždin preuzme financiranje smještaja roditelja uz dijete u Općoj bolnici Varaždin čiji smještaj ne pokriva Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, uz uvjet da dijete ima prebivalište na području Grada Varaždina.

Izglasa li se u srijedu na sjednici Gradskog vijeća Proračun, Grad će roditeljima u 2024., kao i 2025. i 2026. godini financirati smještaj uz djecu u bolnici.

n.p.bajz/sjever.hr

19.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.