Now Reading:
Općina Lobor dobila rekordan proračun u iznosu od 13.670.443 eura
Full Article 3 minutes read

Općina Lobor dobila rekordan proračun u iznosu od 13.670.443 eura

Općinsko vijeće Općine Lobor jednoglasno je prihvatilo proračun Općine za 2024. godinu u iznosu od 13.670.443 eura koji predviđa provođenje velikih projekata, daljnje ulaganje u razvoj općine na svim područjima te zadržavanje svih postignutih standarda, posebice kada je u pitanju briga za predškolsko i školskog obrazovanje, mlade, mlade obitelji, ali i umirovljenike te osobe u potrebi.

Neki od planiranih kapitalnih projekata su uređenje Vatrogasnog doma Lobor u iznosu od 612.569,38 eura, izgradnja cesta i nogostupa u iznosu od 2.279.820 eura te izgradnja dječjeg igrališta u Dječjem vrtiću „Ivančica”. Načelnica Općine, Ljubica Jembrih, zadovoljna je što je proračun dobio jednoglasnu podršku svih vijećnika odnosno političkih struktura u Vijeću. Naglasila je kako je i dalje prioritet u radu briga za mještane.

–Nastavit ćemo raditi na dobrobit svih naših mještana i za razvoj naše općine. Stoga ćemo nastaviti sa stipendiranjem učenika i studenata, naknadama za novorođenu djecu, sufinanciranje troškova stanovanja i ogrjeva. I dalje će se sufinancirati prijevoz učenika osnovne i srednjih škola, smještaj učenika u učeničkim domovima, a tu je i dalje pomoć mladima s područja Općine Lobor kod kupovine nove nekretnine, pomoć mladim obiteljima prilikom kupovine prve nekretnine. Naše udruge i dalje imaju potporu općine u svom radu – rekla je načelnica Jembrih i dodala kako se pomaže i Glazbenoj školi, kao i Osnovnoj školi kroz cijelu godinu uključivanjem u sufinanciranje projekata koje provodi škola, a tiču se učenika.

Zemljište za igralište u Loboru je otkupljeno, a nastavit će se izgradnja dječjih igrališta u mjesnim odborima u kojima ih nema. Također se nastavlja s izradom projektno tehničke dokumentacije za Loborski sportski centar, zemljišta za proširenje groblja i parkirališta u Petrovoj Gori, nastavak projektiranja i izgradnje nerazvrstanih cesta, nastavak izgradnje nogostupa te uređenja groblja i parkirališta u Loboru.

Od projekata koje predviđa proračun ulagat će se u uređenje domova kulture, uređenje zgrade vatrogasnog doma, priprema za izgradnju ŠRC Lobor, uređenje autobusnih stajališta. Tu su i radovi na izgradnji javne rasvjete, izgradnja i uređenje dječjih igrališta, Centar za starije osobe Lobor, sanacija novonastalih klizišta, održavanje i čišćenje nerazvrstanih cesta te niz manjih aktivnosti vezanih za poboljšanje životnog standarda svih žitelja, navela je načelnica Jembrih.

Dodajmo da su na sjednici Vijeća donesene i odluke o Financijskom planu Dječjeg vrtića „Ivančica” Lobor za 2024. te projekcije za 2025. i 2026. godinu, kao i o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu DV-a „Ivančica”.

Usvojene su odluke o porezima Općine Lobor, savjetu mladih te o sustavu civilne zaštite koji uključuje analizu stanja sustava civilne zaštite na području Općine Lobor za 2024. godinu te Plan razvoja sustava civilne zaštite na području Općine Lobor za 2024. godinu s trogodišnjim financijskim učincima.

sjever.hr
18.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.