Now Reading:
Varaždinski župan Stričak izrazio potporu Habijanu, novom ministru gospodarstva! “Zaslužio je i vjerujem da će biti jako dobar ministar!”
Full Article 2 minutes read

Varaždinski župan Stričak izrazio potporu Habijanu, novom ministru gospodarstva! “Zaslužio je i vjerujem da će biti jako dobar ministar!”

Povodom prethodnih političkih događanja, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak izrazio je čestitke Damiru Habijanu, dugogodišnjem suradniku i stranačkom kolegi, koji se istaknuo kao glavni kandidat za ministra gospodarstva i održivog razvoja. Stričak je naglasio vjeru u Habijana kao potencijalno odličnog ministra.

-Zaslužio je i vjerujem da će biti jako dobar ministar. To je priznanje i Županijskom odboru HDZ-a Varaždinske županije – izjavio je Stričak, osvrćući se na dug i uspješan put stranke u regiji.

-Kada sam biran na poziciju predsjednika Županijske organizacije 2012. godine, HDZ tada doslovno nije imao ništa. Nijednog zastupnika, nijednog ministra – ništa! 2015. osvajamo prvi saborski mandat, 2016. dva mandata, 2020. tri mandata, 2021. poziciju župana i sada 2023., nakon kojih 20 godina, iz redova varaždinskog HDZ-a dolazi jedan hrvatski ministar. Vjerujem da je to priznanje i svim kolegicama i kolegama, ali prvenstveno njemu – rekao je župan.

Župan Stričak nije propustio priliku zahvaliti se predsjedniku Vlade RH, Andreju Plenkoviću, na podršci i prepoznavanju rada stranke i samog Damira Habijana.

Prema neslužbenim informacijama, župan je prije samog prijedloga kandidature imao konzultacije s premijerom Plenkovićem. Navodi da je razgovor s premijerom Plenkovićem bio dio procesa, s obzirom na njegovu ulogu u državnom predsjedništvu.

-Ja sam član državnog predsjedništva, ako nije na dnevnoj razini, na tjednoj razini se čujem s predsjednikom Vlade RH Plenkovićem – zaključio je Stričak.

mdjak/sjever.hr
foto: arhiva
16.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.