Now Reading:
Dobrodošla pomoć – Općina Lobor podijelila 33 učeničke i studentske stipendije
Full Article 2 minutes read

Dobrodošla pomoć – Općina Lobor podijelila 33 učeničke i studentske stipendije

Da su joj djeca i mladi prioritet, ponovno je pokazala Općina Lobor u subotu dodjelom učeničkih i studentskih stipendija za akademsku godinu 2023./2024. Tako su podijeljene ukupno 33 učeničke i studentske stipendije, koje će zasigurno pomoći učenicima, studentima ali i njihovim roditeljima u školovanju.

Da je ulaganje u budućnost mladih jedan od prioriteta Općine Lobor, istaknula je općinska načelnica Ljubica Jembrih.

-Svi oni učenici i studenti koji su zadovoljili naše osnovne uvjete Pravilnika ostvarili su pravo na stipendiju. Svake godine u Proračunu osiguramo dovoljno sredstava jer nam je to i prioritet – ulaganje u našu budućnost i naše mlade – rekla je načelnica te istaknula kako učeničke stipendije iznose 50 eura, dok studentske iznose 70 eura.

-Vjerujem da će to itekako dobro doći i našim učenicima i studentima. Imali smo tri kategorije stipendija. To su stipendije za nadarene učenike i studente, zatim stipendije za učenike po socijalnom kriteriju i stipendije za deficitarna zanimanja. Drago mi je da smo ovu godinu imali i tri studenta s područja općine koji su ostvarili državne stipendije. Sve je to rezultat njihovog rada i truda koji ulažu svoje akademsko obrazovanje – rekla je Jembrih.

Dodala je kako će i dalje nastaviti sa razno raznim potporama.

-Mi kroz godinu sufinanciramo i učeničke domove, plaćamo učenički prijevoz, uključujemo se u sve projekte koje provodi osnovna škola, kako bi olakšali našim roditeljima i učenicima osnovnoškolsko obrazovanje. Isto tako, pratimo djecu od samog rođenja – darivanjem novorođenih, sufinanciranjem dječjeg vrtića, osiguravanjem dobrih i kvalitetnih uvjeta u dječjem vrtiću. Djeca su nam prioritet i tako će i ostati – poručila je načelnica Jembrih.

sjever.hr
16.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.