Now Reading:
Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina usvojila plan prihoda i rashoda za 2024. “težak” 1,7 milijuna eura
Full Article 3 minutes read

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina usvojila plan prihoda i rashoda za 2024. “težak” 1,7 milijuna eura

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u četvrtak je održala sjednicu Skupštine na kojoj je, temeljem Programa javnih potreba u sportu, jednoglasno usvojen plan prihoda i rashoda za 2024. godinu “težak” 1,7 milijuna eura.

Plan za narednu godinu nešto je manji nego onaj za 2023. godinu, no kako je istaknuo predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, klubovi neće osjetiti manjak sredstava.

– U razgovoru s gradonačelnikom Bosiljem, dogovorili smo da se prvim rebalansom to poravna, tako da klubovi neće osjetiti manjak sredstava. Do kraja godine će se normalno sve isplaćivati – rekao je Runac.

Spomenimo i da je na sjednici Skupštine jednoglasno usvojen i rebalans ovogodišnjeg plana prihoda i rashoda koji su povećani za oko 25 tisuća eura. Ujedno je usvojen i plan nabave za 2024. godinu, kao i plan rada i aktivnosti.

Prema osnovnim programskim ciljevima u 2024. godini, vidljivo je da će Zajednica i dalje, između ostalog, ulagati u sportski razvoj mladih, aktivno se uključivati u aktivnosti oko izrade idejnog projekta i planskih dokumenata Grada Varaždina vezano za sanaciju sportskih objekata, pružiti potporu klubovima kako bi normalno funkcionirali i svojim rezultatima pridonijeli popularizaciji i promidžbi varaždinskog sporta te pružati potporu vrhunskim sportašima.

– Prioriteti će nam i dalje biti da ostvarimo odlične uvjete za trenažne procese naših sportaša, kao što smo i dosad dugi niz godina radili, što u konačnici pokazuju i rezultati koje su ostvarili na nacionalnom, ali i svjetskom nivou. Zajednica će i dalje pomagati mlađe uzrasne kategorije te sufinancirati liječničke preglede. Naravno, podržati ćemo i vrhunski sport kao što smo i do sada, jer smatramo da sad već imamo jako puno vrhunskih sportaša, i to baš zahvaljujući dobroj strategiji koju vodimo – poručio je Runac.

Dodajmo i da veliki doprinos i potporu Zajednici daju i tradicionalne sportske manifestacije koje organiziraju sportske udruge, a i sama Zajednica je organizator nekoliko tradicionalnih sportskih manifestacija. Tako će se na kalendaru za 2024. godinu ponovno naći Novogodišnja utrka, Zimski sportski višeboj, proglašenje najboljih sportaša Grada Varaždina, Olimpijski festival dječjih vrtića, Humanitarna utrka grada anđela, zatim Međunarodni dan joge, Ljetni sportski višeboj, Štafetni triatlon “Jurinih 3×1” te Challenger Race Varaždin. Tu je i neizostavni Europski tjedan sporta kao i Dan hrvatskog olimpijskog odbora, Sportski susret triju gradova, Zdrav pokret te jednodnevne sportsko-rekreativne aktivnosti građana Sport za sve.

Radi se samo o dijelu široke palete aktivnosti sportskih klubova koji, osim prepoznatljivih sportskih priredbi, kroz čitavu godinu kontinuirano provode svoje aktivnosti kroz trenažni proces te prvenstvene i turnirske nastupe, a u kreiranju i ostvarivanju zadanih ciljeva im pomaže upravo Zajednica sportskih udruga.

sjever.hr

15.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.