Now Reading:
Varaždinac Damir Habijan u užem je izboru za novog ministra gospodarstva
Full Article 1 minutes read

Varaždinac Damir Habijan u užem je izboru za novog ministra gospodarstva

Varaždinski HDZ-ovac Damir Habijan trebao bi biti novi ministar gospodarstva i održivog razvoja nakon smjene Davora Filipovića. Informacija je potvrđena 24 sata iz više izvora u stranci koji s njegovim imenom barataju kao kandidatom koji će preuzeti tu funkciju iako se ime novog ministra još čuva u tajnosti.

Podsjećaju da su i potpredsjednici Vlade Branko Bačić i Tomo Medved rekli da je kandidat za ministra već izabran i bit će predložen sljedeći tjedan na izvanrednoj sjednici Sabora. Radi se o 41-godišnjem pravniku i saborskom zastupniku u kojega šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković ima puno povjerenje i lojalan je stranci.

Habijan je jedan od zastupnika kojeg najčešće šalju da  brani politike HDZ-a. Plenković se, navodno odlučio za Habijana kako bi i HDZ sa sjevera dobio jaku političku funkciju u Vladi. Habijan u svom životopisu navodi da je specijaliziran za trgovačko pravo i to mu je praktički jedina poveznica s gospodarstvom. Diplomirao je na temu sportskog prava, točnije, na temu “Sportsko pravo u EU: Studije usklađenosti pravila FIFA-e i UEFA-e s pravom EU”.

Habijan je i strastveni sportaš.

sjever.hr/24sata.hr 15.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.