Now Reading:
Nogometaši Varaždina dominirali protiv Gorice i zasluženo odnijeli pobjedu!
Full Article 2 minutes read

Nogometaši Varaždina dominirali protiv Gorice i zasluženo odnijeli pobjedu!

Gorica i Varaždin utakmicom u Velikoj Gorici otvorili su 19. kolo SuperSport HNL-a, ujedno i zadnje u jesenskom dijelu sezone.

Nakon sedam kola bez pobjede i posljednjeg remija s Osijekom (2:2), nogometaši Varaždina bili su bolji i zasluženo su stigli do pozitivnog rezultata od 1:3.

Momčad Nikole Šafarića na teren je istrčala u sastavu: Zelenika – Vukčević, Jelenić, Škaričić, Boršić – Postonjski, Marina, Pilj – Mitrovski, Šego, Drožđek.

U prvom poluvremenu imali su Varaždinci nekoliko dobrih prilika. Najprije je u 20. minuti Šego pucao glavom nakon ubacivanja, a domaći braniči su je odbili u gredu.

Ubrzo opet prilike za Varaždin. Šego je na gol-crti pogodio nekoga od protivničkih igrača, a zatim je Postonjski odlično pucao, no vratar Banić je odlično i obranio.

U 37. minuti Škaričić se uhvatio za leđa i u igri ga je zamijenio Nekić.

U drugom poluvremenu Varaždin je nastavio napadati i u 59. minuti lopta je konačno zatresla protivničku mrežu. Postonjski je Šegi gurnuo loptu u prostor, a ovaj ju je iz blizine gurnuo ispod vratara Banića za vodstvo 0:1.

Momčad Nikole Šafarića nastavila je dominirati i u 69. minuti dobila penal. Raspopović je udario Nekića po nozi u kaznenom prostoru, a s bijele točke u 72. minuti siguran je bio Drožđek za 0:2.

Samo dvije minute kasnije Varaždin je došao do novog zgoditka. Zabio je Fran Brodić koji je u igri bio tek pet minuta. Drožđek je dobio sjajnu loptu na lijevu stranu i odmah je dao u sredinu do usamljenog Brodića. Lopta je kroz blato došla do njega koji je pogodio iz svog prvog dodira na utakmici.

Domaćini su golom Tima Matavža u 81. minuti smanjili vodstvo Varaždina na konačnih 1:3.

foto: arhiva
sjever.hr
15.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.