Now Reading:
HUMANITARNA TRADICIJA: Mladež HDZ-a Varaždinske županije razveselila Udrugu “Zipka” vrijednom božićnom donacijom
Full Article 2 minutes read

HUMANITARNA TRADICIJA: Mladež HDZ-a Varaždinske županije razveselila Udrugu “Zipka” vrijednom božićnom donacijom

Mladež HDZ-a Varaždinske županije već tradicionalno pred božićne blagdane uručuje vrijedne donacije osnovnih i prehrambenih namirnica te na taj način svojim najpotrebitijim sugrađanima uljepšava blagdane. Ove godine u pitanju je bila Udruga udomitelja za djecu i mlade “Zipka”, a donacija je uključivala različite higijenske potrepštine uz naravno nezaobilazne slatkiše i igračke koje će zasigurno razveseliti djecu kao i sve potrebite.

Udruga “Zipka” dugi niz godina posvećeno promiče udomiteljstvo kao najbolji oblik skrbi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Njihova uloga u pružanju podrške udomljenim mališanima i udomiteljima iznimno je važna za zajednicu. S druge strane, Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije, pod vodstvom predsjednika Anđelka Stričaka, pruža kontinuiranu pomoć i podršku u aktivnostima koje potiču humanitarne vrijednosti, a posebno se ističe i u podršci udomiteljstvu.

Donacija je predana u četvrtak, 14. prosinca, a tim povodom udrugu su posjetile članice i članovi Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, predvođeni članicom Predsjedništva MHDZ-a Varaždinske županije Doroteom Bosak te potpredsjednicom MHDZ-a Varaždinske županije Monikom Petrinjak.

Mladež HDZ-a Varaždinske županije svake godine organizira ovakve humanitarne akcije s ciljem uljepšavanja božićnih blagdana, poticanja osmijeha na licima djece te podizanja svijesti o problemu stagnacije broja udomiteljskih obitelji u Varaždinskoj županiji.

Jasnu poruku na odabir humanitarnih aktivnosti u duhu blagdana poslala je članica Predsjedništva Bosak, naglasivši važnost zajedništva i podrške onima kojima je to najpotrebnije.

-Duboko smo svjesni činjenice da u našim sredinama velik broj djece odrasta bez adekvatne roditeljske skrbi. Ova stvarnost nas potiče na duboku refleksiju i postavljanje pitanja o odgovornosti prema najmlađima u našem društvu. Na svima nama je da izaberemo između komercijalnih adventskih aktivnosti bez duha ili pak korisnih i humanitarnih aktivnosti u dobrom društvu. Neka naše odluke odražavaju pravu vrijednost blagdana – darivanje i briga o onima kojima je to najpotrebnije – rekla je Bosak.

Iz Mladeži HDZ-a Varaždinske županije poručuju da ostaju posvećeni svojoj društveno-odgovornoj ulozi te će i ubuduće nastaviti podržavati inicijative koje doprinose boljem životu najmlađih članova zajednice.

sjever.hr
15.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.