Now Reading:
Mališani u čakovečkom vrtiću “Cipelica” – PO “Vjeverica” isprobalo poligon i učilo prometna pravila u okviru akcije “Ne želim biti žrtva u prometu”
Full Article 2 minutes read

Mališani u čakovečkom vrtiću “Cipelica” – PO “Vjeverica” isprobalo poligon i učilo prometna pravila u okviru akcije “Ne želim biti žrtva u prometu”

Kako bi se čakovečkim vrtićarcima omogućilo stjecanje osnovnih znanja o cestovnom prometu, a pritom im i približila tema sigurnosti u prometu kroz održivi razvoj, u Dječjem vrtiću Cipelica – PO Vjeverica Čakovec provodi se vrijedan projekt naziva “U prometu je biti lako kada znadeš pravilo svako – Projekt cestovni promet i održivi razvoj, ped.god.2023/24.”.

U okviru velike akcije PUM–a “Ne želim biti žrtva u prometu”, u vrtiću “Cipelica” – područnom odjelu “Vjeverica” boravili su Kristijan Trupković, policijski službenik poslova prometne policije, Službe za javni red i sigurnost te Karmen Tomašić, policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Čakovec.

Gosti iz Policijske uprave međimurske djecu su pritom učili, a neke tek podsjećali kako se sigurno kretati u prometu, kako se prelazi cesta, učili ih prepoznavanju prometnih znakova, koje opasnosti prijete u prometu i drugo. Saznali su zašto je neophodno da u vožnji sjede u svojim sjedalicama, ali i na što moraju posebno obratiti pozornost kad sa svojim odgojiteljicama ili obitelji idu u šetnju. Stotinjak djece, na njima zanimljiv i njihovoj dobi prihvatljiv način, na praktičnom je primjeru učilo kako se sigurno kretati u prometu. Tako je u prostorima dječjeg vrtića postavljen improvizirani poligon sa zebrom i prometnim znakovima.

U akciju i projekt rado su se uključila djeca, Mješovite skupine Delfinići, sa svojih 10 odgojiteljica. Dječji napredak s posebnom su pozornošću pratili voditelji projekta Eleonora Glavina, stručna suradnica psihologinja savjetnica iz Dječjeg vrtića “Cipelica” i Dino Posavec iz Hrvatske strukovne udruge eksperata i sudskih vještaka. Posebna gošća ove jedne od brojnih aktivnosti projekta, bila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je za mališane u suradnji s PUM-om osigurala reflektirajuće prsluke-trokute.

Cilj svih aktivnosti i akcija svakako je prevencija, uz povećanje sigurnosti cestovnog prometa, poglavito kod najranjivijih sudionika koji se kreću u svojstvu pješaka i vozača bicikla.

sjever.hr 15.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.