Now Reading:
Pripremili više od 400 projekata: 25 godina uspješnog rada PORA-e i dovršetak projekta „UZ PORU PO POTPORU“
Full Article 3 minutes read

Pripremili više od 400 projekata: 25 godina uspješnog rada PORA-e i dovršetak projekta „UZ PORU PO POTPORU“

Povodom obilježavanja 25 godina rada i djelovanja PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije te uspješnog dovršetka projekta „UZ PORU PO POTPORU“, u koprivničkom restoranu Zlatan održana je završna konferencija.

Okupljenima je na početku konferencije prikazan film o projektima na području Koprivničko-križevačke županije u proteklih 10 godina, koji je izrađen u projektu „UZ PORU PO POTPORU“ te u suradnji s partnerima – Županijom, gradovima, općinama i institucijama.

Koprivničko-križevačka županija bila je među prvim županijama koje su osnovale javnu ustanovu – tadašnji  županijski  Centar za poduzetništvo koji je započeo s radom 1998. godine. To je bio treći županijski poduzetnički centar u Hrvatskoj, a Županija ga je financirala iz svog proračuna.

Čestitke na važnoj obljetnici, kao i na dovršetku projekta uputio je župan Darko Koren, uz želje da i nadalje budemo uspješni u korištenju EU sredstava na korist naših građana.

 – U 25 godina rada, PORA je postala najvažnija institucija u svim aktivnostima koje se odnose na EU fondove, a posebno je značajna suradnja s jedinicama lokalne samouprave i ustanovama koja je rezultirala brojnim projektima kojima je povećana kvaliteta života u lokalnoj zajednici – od unaprjeđenja infrastrukture, edukacija, novih zapošljavanja, umrežavanja i sličnog. Ne postoji segment društva u kojemu PORA nije imala svoju ulogu te doista treba pohvaliti cijeli tim na odgovornom, savjesnom i profesionalnom pristupu, uz puno entuzijazma i ljubavi koje ulažu u svoj posao, na korist cijele zajednice. Mnogo smo toga prošli zajedno i svjedoci smo velikih promjena, a Županija je uvijek bila podrška na tom putu napretka. Hvala i svima vama koji ste nam bili vrijedni partneri u projektima kazao je župan te okupljenima uputio čestitke povodom nadolazećih blagdana.

PORA je kao regionalni koordinator za županiju postala produžena ruka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a projekt “UZ PORU PO POTPORU” koji je trajao zadnjih pet godina utjecao je na značajan iskorak u apsorpciji EU sredstava na razini županije.

Ravnateljica PORA-e Melita Birčić istaknula je kako je ovo prilika da se prisjeti što se sve radilo tijekom 25 godina te kako je specifičnost ove ustanove to da se cijelo vrijeme prilagođavala novim izazovima.

Iza nas je pripremljeno nešto više od 400 projekata, vrijednosti preko 200 milijuna eura, a bili smo važna kockica u realizaciji brojnih projekata na području županije. Naš rad ne bi bio moguć bez našeg osnivača Županije, koja je od početka uz nas, a kroz navedeni projekt još smo se više umrežili, razvili suradnju te realizirali velike i zahtjevne projekte. Bez timskog pristupa, partnerstva i suradnje ništa od toga ne bi bilo moguće i nema drugačije formule za uspješno odraditi i pripremiti velike projekte. Odradili smo ih preko 220 u raznim sektorima, od obrazovanja, zdravstva i socijale, komunalne infrastrukture i cesta, radili smo na novim zapošljavanjima i edukacijama. Nedavno smo potpisali Sporazum koji će omogućiti daljnje pružanje stručne pomoći i vjerujemo da ćemo nastaviti s realizacijom kvalitetnih projekata koji će dovesti sredstva na područje naše županijekazala je ravnateljica Birčić.

sjever.hr 14.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.