Now Reading:
Gradonačelnik Tomašević: Ovo je povijesni sporazum, rušimo stadion Maksimir i gradimo novi
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Tomašević: Ovo je povijesni sporazum, rušimo stadion Maksimir i gradimo novi

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević povijesnim je ocijenio sporazum koji će sklopiti Grad i Republika Hrvatska o rekonstrukciji maksimirskog stadiona te istaknuo da će se ići u rušenje postojećeg i gradnju novog, koji će biti financiran privatnim kapitalom, prenosi index.hr.

Radi se o povijesnom dogovoru– rekao je Tomašević na konferenciji za novinare nakon završetka trodnevne sjednice Skupštine.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u srijedu su prihvatili zaključak o sklapanju Sporazuma o rekonstrukciji Gradskog stadiona Maksimir i izgradnji ili rekonstrukciji objekata Katoličke crkve na 10 lokacija u gradu Zagrebu.

Sporazumom se definiraju zajednički napori koje će uložiti Republika Hrvatska i Grad Zagreb kako bi Zagrebačka nadbiskupija ili s njome povezana pravna osoba odustala od započetih postupaka, u kojima se potražuje naturalni povrat nekretnina, na kojima je planirana rekonstrukcija Gradskog stadiona Maksimir.  

Tomašević je istaknuo da se u rekonstrukciju postojećeg stadiona neće ići, već će se graditi novi moderni stadion s popratnim sadržajima.

 – U rušenje se ne može ići dok ne izgrade zamjenski, odnosno prošire ovaj u Kranjčevićevoj, jer će tamo igrati Dinamo i reprezentacija. Radovi bi na Kranjčevićevoj mogli početi iduće godine. Kad završe, to će, predviđa se, biti 2025. – onda se može ići u rušenje stadiona na Maksimiru – pojasnio je Tomašević.

sjever.hr/index.hr 14.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.