Now Reading:
Gornja Stubica donijela proračun za 2024., Krizmanić: Među glavnim su projektima reciklažno dvorište, igrališta te asfaltiranje dionica u makadamu
Full Article 2 minutes read

Gornja Stubica donijela proračun za 2024., Krizmanić: Među glavnim su projektima reciklažno dvorište, igrališta te asfaltiranje dionica u makadamu

Vijećnici Općinskog vijeća Gornje Stubice usvojili su proračun za 2024. godinu, a on iznosi 8 milijuna 151 tisuću eura.

Kako je za Radio Stubicu rekao načelnik Jasmin Krizmanić, proračun za iduću godinu u pravilu obuhvaća projekte koji su vezani isključivo na financiranje iz EU fondova, a u čije će se sufinanciranje uključiti i Općina. Kao glavne projekte u narednoj godini načelnik Krizmanić je istaknuo izgradnju reciklažnog dvorišta, potom završnu fazu projektiranja i kandidiranja nastavka ceste Šagudovec- Sekirevo Selo- Karivaroš, izgradnju sportskog igrališta, za koje je dobivena građevinska dozvola te daljnju obnovu prometne infrastrukture na području općine.

-U planu je u narednoj godini asfaltirati sedam dionica cesta, u pravilu radi se o dionicama u makadamu, koje još nemaju asfalt. Među projektima u idućoj godini bit će i izgradnja dječjih igrališta u Svetom Mateju, Dobrim Zdencima i u Modrovcu, gdje je u planu i uređenje društvenog doma – rekao je Krizmanić.

Na sjednici su donesene i treće izmjene proračuna za ovu godinu zbog realiziranih projekata iz Fonda solidarnosti, a koji sada iznosi 17 milijuna 910 tisuća eura. Načelnik je rekao da su zahvaljujući Fondu asfaltirali 36 cesta te sanirali sedam klizišta i obnovili jedan most.

Donesena je o odluka da se od ove godine po prvi puta ide s isplatom božićnice umirovljenicima. Oni s mirovinom do 200 eura dobit će 30 eura, a oni s mirovinom do 340 eura, 20 eura božićnice. Uz to, donesena je i odluka o financiranju u 100% iznosu mjesečne željezničke karte redovnim studentima s područja općine. Također, imenovan je novi predsjednik Općinskog vijeća Ivan Bigec, koji je zamijenio dosadašnjeg predsjednika Juraja Novinu, što je i bio dogovor HDZ-a i HNS-a da se vrši rotacija na mjestu predsjednika Općinskog vijeća.

sjever.hr/radio-stubica.hr
14.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.