Now Reading:
U varaždinsku Strojarsku i prometnu školu uskoro stiže Poligon za praktičnu vježbu i edukaciju upravljanja motornim vozilom
Full Article 2 minutes read

U varaždinsku Strojarsku i prometnu školu uskoro stiže Poligon za praktičnu vježbu i edukaciju upravljanja motornim vozilom

U Županijskoj palači u Varaždinu, a u nazočnosti župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka, potpisani je Sporazum o otkupu zemljišta za izgradnju Poligona za praktičnu vježbu i edukaciju namijenjen učenicima Strojarske i prometne škole Varaždin za praktičnu vježbu upravljanja motornim vozilom prije uključivanja u promet.

Otkup zemljišta financirala je Varaždinska županija u iznosu od 62.479,00 eura, a Sporazum su potpisali ravnateljica Strojarske i prometne škole Varaždin Snježana Klarić i direktor Varkoma Bruno Ister.

Ravnateljica škole Snježana Klarić izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora.

-Ovo je važan trenutak za našu školu, zbog toga što se u okviru Centra izvrsnosti iz prometa uređuje praktikum za vozače motornih vozila, a mi zapravo dobivamo mjesto gdje će se odvijati vježbe i edukacije naših učenika, odnosno jedan odličan poligon za takvu vježbu i samim time i profesori i učenici dobivaju na kvaliteti – rekla je ravnateljica Klarić.

Direktor Varkoma Bruno Ister je naznačio kako mu je drago da Varkom sudjeluje u ovakvom projektu.

-Drago nam je da sudjelujemo u jednom ovakvom kvalitetnom projektu, jednom od mnogobrojnih projekata koje Varaždinska županija priprema na području obrazovanja. Varkom je to prepoznao i dao punu podršku Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin koja je nositelj samog projekta -rekao je direktor Varkoma.

U ime Varaždinske županije resorni je pročelnik Huđek istaknuo kako je ovaj projekt na tragu izvrsnosti u obrazovanju kojeg provodi Varaždinska županija.

-Realizacija projekta će svakako dati dodatnu vrijednost u sektoru prometa, te se nadamo poboljšanju pedagoškog standarda kojeg ima naša Strojarska i prometna škola- zaključio je Huđek.

sjever.hr

12.12.2023

Input your search keywords and press Enter.