Now Reading:
U Koprivničko-križevačkoj županiji učenicima i mentorima uručene nagrade u sklopu natječaja „Moja županija bez korupcije“
Full Article 2 minutes read

U Koprivničko-križevačkoj županiji učenicima i mentorima uručene nagrade u sklopu natječaja „Moja županija bez korupcije“

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije je u dvorani Domoljub u Koprivnici održalo svečanost dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola, čiji su radovi izabrani kao najbolji na kreativnom natječaju „Moja županija bez korupcije“.

Vrijedi istaknuti akciju koju je županijsko Povjerenstvo osmislilo prvo u Hrvatskoj, a to je  provođenje natječaja „Moja županija bez korupcije“ namijenjenog učenicima osnovnih i srednjih škola. Povjerenstvo je osmu godinu za redom raspisalo natječaj, nastojeći kod mladih razvijati svijest o važnosti uloge građana i uloge osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju. Učenici su izradili likovne, literarne i video radove na temu „I KORUPCIJA ONEČIŠĆUJE OKOLIŠ“. Ukupno je sudjelovalo 20 škola (s područnim školama) i Učenički dom sa 116 radova. Povjerenstvo je odabralo najbolje radove po kategorijama i dobnim skupinama, a Koprivničko-križevačka županija je za nagrađene osigurala novčane nagrade, zahvalnice i prigodne poklone.

Okupljenima se obratio gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Veselimo svim mladima koji pokazuju da su spremni promišljati na jedan totalno novi način. Upravo su oni ta snaga za koju vjerujem da će, u budućnosti, mijenjati hrvatske institucije na bolje, ali u konačnici mijenjati percepciju da naši građani budu svjesniji kakvo zlo korupcija je, ali i znaju da se protiv korupcije može i da se isplati boriti.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo brojem radova i velikim interesom za ovaj natječaj kroz koji učenici izražavaju svoju percepciju korupcije.

– Mislim da je edukacija i usmjeravanje od nas starijih na temu korupcije jako bitna u mentalnom razvoju mladog čovjeka. Ovakvi projekti su izuzetno značajni i drago nam je što smo prva županija koja je u tom smislu napravila jedan iskorak, a izdali smo i brošuru koja je bila primjer mnogima u Hrvatskoj zajednici županija. Nadamo se kako ćemo i nadalje predvoditi ovakve pozitivne inicijative te zahvaljujem našem Antikorupcijskom povjerenstvu koje je doista angažirano, a posebno svim učenicima i mentorima koji su sudjelovali u ovom natječaju – poručio je župan Koren.

U ime svih nagrađenih učenika obratila se Lucija Štefun, učenica 4. razreda Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci, a uime mentora Danijela Sunara Jozek iz Osnovne škole Franje Viktora Šignjara Virje.

FOTO: KCKŽ i Lu Media

sjever.hr 12.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.