Now Reading:
Grad Čakovec raspisao Javni poziv kojim dodjeljuje bespovratna sredstva za izgradnju solarnih elektrana na obiteljskim kućama! Javite se do 27.12.
Full Article 2 minutes read

Grad Čakovec raspisao Javni poziv kojim dodjeljuje bespovratna sredstva za izgradnju solarnih elektrana na obiteljskim kućama! Javite se do 27.12.

solarni paneli

Sve do 27. prosinca 2023. građanke i građani Grad Čakovca imaju priliku javiti se na raspisani Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju.

Ovim pozivom Grad Čakovec dodijelit će sredstva fizičkim osobama za izgradnju nove sunčane elektrane za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe, na postojeće obiteljske kuće. Nepovratna novčana sredstva će se isplaćivati za troškove nabave i izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe u obiteljskim kućama koji su nastali tijekom 2023. godine, što se dokazuje datumom izdavanja računa. Kako je naglašeno u tekstu poziva, predmet subvencioniranja mogu biti samo postojeće građevine, a prijava se dostavlja putem pošte u tiskanom obliku, u zatvorenoj omotnici, s imenom, prezimenom i adresom podnositelja zahtjeva na adresu: GRAD ČAKOVEC, POVJERENSTVO ZA ODABIR PONUDA PO JAVNOM POZIVU ZA SUFINANCIRANJE – FNE, ULICA KRALJA TOMISLAVA 15, 40000 ČAKOVEC uz naznaku: Javni poziv za „Sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane“– NE OTVARAJ.

Kako je objasnila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini prvi ovakav Javni poziv Grada Čakovca koji je okrenut prema olakšavanju Čakovčana instalacije i nabavke solarnih panela, građanima se želi omogućiti što povoljniji prijelaz na obnovljive izvore energije. 

-Za tu je namjenu u Proračunu Grada Čakovca osigurano 20 tisuća eura, s ciljem povećanja obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije te smanjenja režijskih troškova za kućanstva na području grada uz dakako poboljšanje kvalitete života građana. Prema pozivu predvidjeli smo sufinanciranje u iznosu do 50% ukupnih prihvatljivih troškova, odnosno do maksimalnog iznosa od 2.000,00 eura po kućanstvu”, naglasila je Cividini i pozvala sve koji zadovoljavaju uvjete u Javnom pozivu da se jave najkasnije do posljednje srijede u prosincu.

Rok za dostavu prijave počinje danom objave Javnog poziva, a završava potrošnjom osiguranih sredstava u proračunu, odnosno najkasnije do 27. prosinca 2023. godine. Uz zadovoljavanje svih Uvjeta prijave na Javni poziv, prednost će imati one prijave s ranijim datumom zaprimanja.

Link na natječaj: https://www.cakovec.hr/web/javni-poziv-za-sufinanciranje-izgradnje-suncane-elektrane-za-proizvodnju-elektricne-energije-u-kucanstvima-za-vlastitu-potrosnju-na-podrucju-grada-cakovca-za-2023-godinu/#

foto: ilustracija

sjever.hr 11.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.