Now Reading:
HDZ Krapinsko-zagorske županije obilježio godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana
Full Article 2 minutes read

HDZ Krapinsko-zagorske županije obilježio godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana

Godišnjicu smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana, obilježili su u nedjelju članovi stranke kod rodne kuće u Velikom Trgovišću predvođeni glavnim tajnikom stranke Krunoslavom Katičićem i predsjednikom HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborskim zastupnikom Zoranom Gregurovićem.

Katičić je tom prigodom naglasio kako svake godine brojno izaslanstvo iz Krapinsko-zagorske županije, ali i iz ovog dijela Hrvatske odaje počast na obljetnicu smrti dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja hrvatske države i jednog od najvećih hrvatskih sinova.

-On je svojim doprinosom i radom uvelike doprinio izgradnji svega važnog što imamo danas, a to je hrvatsko društvo, demokratsko, samostalno i neovisno. Tim povodom, kao i svake godine, članovi, simpatizeri i brojni hrvatski građani odaju poštovanje djelima koje je iza sebe ostavio dr. Franjo Tuđman – kazao je Katičić dodajući kako brojna okupljanja članova stranke na današnji dan pokazuju snagu i jedinstvo HDZ-a u ovim turbulentnim vremenima. Ujedno, naglasio je, stranka pokazuje i daje jasnu viziju za budućnost hrvatskog naroda.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik, Zoran Gregurović, naglasio je kako je ova obljetnica prilika da se svi zajedno još jednom prisjetimo svega što je prvi hrvatskih predsjednik dr. Franjo Tuđman napravio za Hrvatsku.

-Što više vrijeme prolazi svi su svjesniji veličine njegove ostavštine. Pod njegovim vodstvom, branitelji i svi koji su krenuli u stvaranje neovisne i moderne Hrvatske, zajedno su uspjeli u tom naumu. Danas živimo u slobodnoj i demokratskoj državi. Hvala dr. Franji Tuđmanu na svemu što je napravio i njegovoj ostavštini. Na svima nama je da vrijednosti koje nam je ostavio njegujemo i da ga se prisjećamo – zaključio je Gregurović.

Franjo Tuđman bio je hrvatski povjesničar, političar i državnik, rođen 14. svibnja 1922. godine u Velikom Trgovišću. Pod njegovim vodstvom Hrvatska je izborila slobodu i neovisnost, 1990. godine postao je prvi hrvatski predsjednik, a preminuo je 10. prosinca 1999. godine u Zagrebu.

sjever.hr 10.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.