Now Reading:
Župan Kolar na otvorenju Dana regionalnog razvoja i fondova EU: „Očekujem još bolje rezultate i još više realiziranih projekata”
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar na otvorenju Dana regionalnog razvoja i fondova EU: „Očekujem još bolje rezultate i još više realiziranih projekata”

U Šibeniku su u četvrtak, 7. prosinca 2023. godine, svečano otvoreni Dani regionalnog razvoja i fondova EU. Održana je konferencija Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU o razmjeni iskustva i mogućnostima financiranja iz EU fondova.

Na otvorenju Dana regionalnog razvoja i fondova EU bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, kao i ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar sa zamjenicom Ivanom Šalković te direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša.

– Krapinsko-zagorska županija je, po pokazateljima iz 2022. godine, treća po uspješnosti u povlačenju europskih sredstava. S obzirom na novu financijsku omotnicu i sredstva koja ćemo imati na raspolaganju, u vremenu pred nama očekujem još bolje rezultate i još više realiziranih projekata – istaknuo je na otvorenju župan Kolar te posebno čestitao gradonačelniku Grada Krapine Zoranu Greguroviću na potpisivanju i preuzimanju ugovora za ITU mehanizam za Grad Krapinu.

Dani regionalnog razvoja i EU fondova konferencija je Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizirana kako bi brojni predstavnici ministarstava, županija, gradova, općina, regionalnih koordinatora i drugih institucija važnih za regionalni razvoj dobili važne informacije o mogućnostima financiranja iz EU fondova te razmijenili iskustva, povezali se i ojačali suradnju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u svrhu realizacije što većeg broja projekata.

Ovogodišnja konferencija u znaku je desetogodišnjice hrvatskog članstva u Europskoj uniji i isto toliko godina korištenja europskih fondova.

foto: kzz.hr
sjever.hr/kzz.hr
8.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.