Now Reading:
Majka iz okolice Ludbrega otišla u provod i ostavila sina (4) s invaliditetom samog kod kuće sve do podneva idućeg dana
Full Article 2 minutes read

Majka iz okolice Ludbrega otišla u provod i ostavila sina (4) s invaliditetom samog kod kuće sve do podneva idućeg dana

Majka (40) iz okolice Ludbrega ostavila je lani 4-godišnjeg sina s invaliditetom samog kod kuće dva dana i otišla u noćni izlazak, prenosi Index.

Varaždinski Općinski sud je nepravomoćno osudio 40-godišnjakinju na godinu dana uvjetne kazne zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog počinjenja kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Prema presudi, Ludbrežanka je 22. srpnja prošle godine u kući ostavila sina od četiri i pol godine samoga bez nadzora i brige odrasle osobe. Majka je s društvom otišla u noćni provod koji se “rastegnuo” pa je njezin sin sam proveo cijelu večer i noć, kao i idući dan do 13 sati.

Tada je vidno uznemirenog i uplašenog dječaka na stepeništu kuće pronašao njegov otac.

Ispostavilo se da je dječačić na visokim ljetnim temperaturama kosio travu, zbog čega mu je koža izgorjela od sunca, a bio je pun uboda komaraca, prenosi Index.

Naime, kako se dalje navodi, dječak ima utvrđen IV. stupanj invaliditeta zbog dijabetesa tipa 1, problema sa sluhom te drugih zdravstvenih problema zbog kojih se ne može brinuti sam o sebi. Kada je otac pronašao sina pred kućom, dječak je imao iznimno visoku razinu šećera u krvi.

Da bi stvar bila još gora, majka koristi pogodnosti rada s polovicom radnog vremena zbog djetetovog zdravstvenog stanja. No, ostavila ga je posve samog iako je bila svjesna da time ozbiljno ugrožava djetetov psihički i fizički razvoj, prenosi Index.

foto: ilustracija
sjever.hr/index.hr
8.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.