Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija – najbolje mjesto za Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu!!!
Full Article 2 minutes read

Krapinsko-zagorska županija – najbolje mjesto za Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu!!!

Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja održava se 7. i 8. prosinca 2023. u Mariji Bistrici.

Ova dvodnevna konferencija okuplja predstavnike tijela državne i javne uprave, predstavnike lokalne uprave i samouprave te poduzetnike i gospodarstvenike.

Teme ovogodišnjeg Savjetovanja vezane su uz tranziciju prema digitalnom i zelenom gospodarstvu, inovativno, održivo i konkurentno gospodarstvo i poduzetništvo te pozicioniranje Republike Hrvatske kao poželjne investicijske destinacije.

Programu prvog dana Savjetovanja prisustvuje zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, kao i predsjednici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš te načelnik Marije Bistrice Josip Milički.

-Krapinsko-zagorska županija je zajedno sa drugim sjeverozapadnim županijama hrvatska perjanica u gospodarstvu i poduzetništvu i kao takva zasigurno najbolje mjesto za održavanje takvog savjetovanja. Zahvaljujući našim gospodarstvenicima i obrtnicima godinama imamo pozitivan vanjsko trgovinski saldo te s ponosom možemo govoriti o snazi našeg gospodarstva – poručila je na početku konferencije zamjenica župana Petek.

Okupljene je na početku programa pozdravio i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek.

Ministar Filipović je naglasio kako je puno puta istaknuo da je zajednički cilj zelena Hrvatska i to inovativno, održivo i konkurentno gospodarstvo i poduzetništvo, ali postoji i još jedan cilj.

Hrvatska kao još poželjnija investicijska destinacija. Investicije su ključne za naš uspjeh, jer potiču daljnji razvoj gospodarstva, otvaraju nova radna mjesta i otvaraju nove mogućnosti – rekao je Filipović i nabrojao brojne investicije i projekte koje provodi Vlada RH.

-Sve je to pokazatelj da Hrvatska ide u smjeru u kojem mi želimo, bez obzira na sve krize s kojima smo se kao Vlada susreli – zaključio je Filipović.

foto: kzz.hr
sjever.hr/kzz.hr/mdjak
07.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.