Now Reading:
Karolina, ja te volim – zaorilo je na promociji zbornika Tragovi budućnosti u Čakovcu! Sudjelovali međimursku i zagrebački učenici, ali i učenici iz Kumrovca i Koprivnice
Full Article 2 minutes read

Karolina, ja te volim – zaorilo je na promociji zbornika Tragovi budućnosti u Čakovcu! Sudjelovali međimursku i zagrebački učenici, ali i učenici iz Kumrovca i Koprivnice

U srijedu je u zgradi Scheier u Čakovcu održana promocija zbornika Tragovi budućnosti koja je privukla učenike nekoliko međimurskih osnovnih škola, nekoliko zagrebačkih, ali i osnovnoškolce i srednjoškolce iz Nove Gradiške, Beletinca, Koprivnice, Kumrovca…

Peti zbornik u nakladi udruge Mlada pera koja djeluje od 2017. godine (uz nakladu još 3 slikovnice i dvije knjige) nazvan je Tragovi budućnosti. Naziv sam po sebi zrači nadom, ohrabrenjem i snagom te nije slučajno odabran. Na stranicama ovog zbornika otkrit ćete tragove koji nas podsjećaju na snagu i kreativnost mladih autora iz cijele Hrvatske. Iako su još uvijek u školskim klupama, njihovi radovi svjedoče o dubokoj zrelosti i talentu.

Ime “Tragovi budućnosti” nosi duboko simboličko značenje. Mladi autori, osnovnoškolci i srednjoškolci, nisu samo mladi pisci, oni su i budućnost. Njihovi radovi nisu samo riječi na papiru, već tragovi koje ostavljaju već sada za svoju i našu budućnost. Ovdje su da nas podsjećaju na moć riječi i umjetnosti u oblikovanju svijeta oko nas. Svaka priča, svaka pjesma, svaki esej u ovom zborniku nosi sa sobom obećanje i nadu za svjetliju budućnost.

Od ukupno 97 autora zastupljenih u zborniku na promociji je svoje radove pročitalo njih 46. Bio je to pravi festival dječje kreativnosti i kako je naglasio župan Matija Posavec obraćajući se prisutnima, Međimurska županija uvijek je i uvijek hoće podupirati dječje stvaralaštvo i dječje zalaganje i trud.

-Župane, morat ćemo proširiti dvoranu! – izrekao je predsjednik udruge Mlada pera Gorkić Taradi županu Matiji Posavcu na promociji zbornika s dječjim literarnim radovima Tragovi budućnosti jer je dvorana na katu zgrade Scheier bila zauzeta do posljednjeg mjesta.

Na promociji je za Ambasadoricu udruge Mlada pera za 2023. godinu proglašena profesorica Lidija Novak Levatić iz OŠ Gornji Mihaljevec, a plaketu Izvora literarnog izražavanja mladih za 2023. godinu od župana je preuzela profesorica Vanja Vukosavić za OŠ Petra Preradovića iz Zagreba.

Zapažen nastup u predahu promocije održala je Dječja sekcija KUU Zasadbreg s foklornim spletom Piceki su pobegli te pobrala gromoglasan pljesak.

tekst: Udruga Mlada pera

foto: Ivanka Grahovec

sjever.hr 07.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.