Now Reading:
Župan Stričak potpisao ugovor za izgradnju novog Doma zdravlja i ljekarne u Ljubešćici vrijedan 3,3 milijuna eura
Full Article 3 minutes read

Župan Stričak potpisao ugovor za izgradnju novog Doma zdravlja i ljekarne u Ljubešćici vrijedan 3,3 milijuna eura

Prostorije Doma zdravlja u Ljubešćici u staroj su derutnoj općinskoj zgradi, u skučenom prostoru koji jedva zadovoljava minimalne tehničke uvjete, no to će se uskoro promijeniti. U srijedu je, naime, potpisan Sporazum o provedbi projekta „Dom zdravlja i ljekarna u Ljubešćici”, a ukupna procijenjena vrijednost izgradnje i opremanja objekta iznosi 3,3 milijuna eura.

Sporazum su potpisali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek i ravnatelj Ljekarne Varaždinske županije Mirko Magić.

Župan Stričak istaknuo je kako je ovo veliki iskorak u kvaliteti života građana.

-Prošle godine je Varaždinska županija dodijelila zemljište Općini Ljubešćica na kojem se planira izgraditi poslovno-stambena zona i već kod razgovora bilo je riječi da bi Županija u tu zgradu smjestila sve svoje zdravstvene ustanove koje ima na području općine – kazao je župan.

-Preuzimanjem funkcije župana naslijeđen je dug, a govorimo samo o Domu zdravlju, od 5,5 milijuna kuna. U međuvremenu, taj dug smo smanjili na 4 milijuna i uz to smo oko 3,5 milijuna kuna uložili u postojeće ambulante koje se nalaze diljem naše županije – rekao je Stričak dodavši da osim ove novogradnje vode brigu i o obnovi već postojećih objekata i idući tjedan bit će potpisan jedan sporazum s Gradom Ivancem.

Župan se osvrnuo i na Sjednicu županijske skupštine, vezano uz izvješća zdravstvenih ustanova te istaknuo da je Varaždinska županija osnivač šest ustanova i od toga samo dvije posluju u plusu.

Svima nama je cilj da se to u narednim godinama sanira i nakon saniranja biti će više sredstava za obnovu postojećih objekata. Što se tiče novogradnje, svjedočili smo prije dva tjedna kada je premijer Plenković posjetio područje Varaždinske županije i kada je samo u jednom danu započeto, završeno ili potpisano nekoliko ugovora u vrijednosti 102 milijuna eura – zaključio je župan Stričak.

Ravnatelj Doma zdravlja pozdravio je ovu inicijativu, rekavši da se veseli projektu.

– Dosad smo sanirali postojeće objekte, ovo je jedan novi iskorak gdje će se graditi potpuno novi objekt, upravo primjeren žiteljima, pacijentima, ali i svim djelatnicima Doma zdravlja. Veseli nas što će se stvoriti daleko bolji uvjeti nego što su inače i što će se, uz uvjete rada, stvoriti i mogućnost stambenog zbrinjavanja liječnika budući da je taj kadar najdeficitarniji na tržištu rada. Vjerujemo da ćemo ovdje zaokružiti cijelu priču – rekao je ravnatelj.

Ravnatelj Magić kazao je da Ljekarne Varaždinske županije sada u Ljubeščici imaju depo lijekova, ali da je to organizacijska jedinica puno manja od ljekarne.

-U ovom novom prostoru, u novom projektu mi ćemo se uključiti i izgraditi modernu ljekarnu sa svim pratećim sadržajima i prostorima za pacijente, prostorom za lijekove, skladište lijekova, savjetovalište i svim pratećim sadržajima – izjavio je Magić.

akuci/sjever.hr 06.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.