Now Reading:
Općini Petrijanec odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava za modernizaciju i asfaltiranje nerazvrstanih cesta
Full Article 2 minutes read

Općini Petrijanec odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava za modernizaciju i asfaltiranje nerazvrstanih cesta

Nakon što su 12. svibnja 2023. godine odobreni projekti za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, ovih je dana u Općinu Petrijanec stigao i ugovor o sufinanciranju projekta ,,Gospodarska i socijalna revitalizacija Općine Petrijanec kroz modernizaciju postojeće cestovne infrastrukture”.

Ministarstvo je tako Općini Petrijanec temeljem Ugovora dodijelilo maksimalni iznos od 35.600,00 eura.

Učestalo nastajanje oštećenja na poljskim putevima i nerazvrstanim cestama događa se svaki put prilikom jačih oborina te nastaju veliki troškovi zbog održavanja i šljunčanja. U cilju smanjenja troškova održavanja najprometnijih puteva, Općina Petrijanec je najprije napravila betonsku podlogu hladnom reciklažom, a nakon toga odlučila je i asfaltirati 2.2 km puteva koje većinom koriste njihovi poljoprivrednici.

-Riječ je o starim makadamskim cestama na kojima je prije dvije godine napravljena hladna betonska reciklaža kao podloga za današnje asfaltiranje kako smo i tada najavili. Kolnike tih prometnica bilo je nužno modernizirati postavljanjem asfaltnog sloja, budući da je položaj i konfiguracija cesta takva da su to prilazni putevi derivacijskom kanalu, a svi znamo da živimo u poljoprivrednom području gdje će ovakva ulaganja u modernizaciju biti uvelike od pomoći poljoprivrednim proizvođačima na našem području. S ovakvom investicijom gdje smo prije dvije godine mislili unaprijed i krenuli s asfaltiranjem, uvelike smo smanjili troškove održavanja tih cesta jer ih je bilo nužno svake godine nasipavati i poravnavati da bi ti putevi bili prohodni i sigurna za promet – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Procijenjena vrijednost natječaja javne nabave je bila 135.600,00 eura, a ugovor o izvođenju sklopljen je s izvođačem Colas Hrvatska d.d. ukupne vrijednosti 120.188,85 eura. Ukupna duljina asfaltiranih dionica iznosi 2,182 km.

sjever.hr
05.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.