Now Reading:
Očevid na Jakuševcu još traje, otpad se ne dovozi. Što će biti sa smećem u Zagrebu?
Full Article 2 minutes read

Očevid na Jakuševcu još traje, otpad se ne dovozi. Što će biti sa smećem u Zagrebu?

Jutro nakon novog odrona smeća na Jakuševcu u Zagrebu, u kojem je jučer ozlijeđeno troje radnika Zagrebačkog holdinga, pri čemu je jedan ostao bez ruke, očevid još traje i kako neslužbeno doznaju 24 sata, radnici Čistoće zasad još ne dovoze smeće na odlagalište Jakuševec.

Za sav promet zatvorena je Sajmišna cesta s jedne i s druge strane.

– Prije nepunih mjesec dana bio je odron s druge strane deponija. Srećom, tamo nije bilo nikoga pa nitko nije ni stradao. Sad je opet došlo do odrona jer je građevina očito nestabilna. Lavina koja je pokrenuta sjurila se prema najteže ozlijeđenom radniku, izgurala je njega i kamion na cestu. Tom prilikom je ostao bez ruke. Dok nemamo garanciju da je sigurnost besprijekorna za naše radnike, stajat ćemo kod toga da se smeće ovdje ne odvozi – rekao je sinoć Zdravko Gojković iz Sindikata radnika Čistoće za N1.

Tomaševićev zamjenik Luka Korlaet sinoć je za RTL rekao kako se nadaju da će tijekom utorka krenuti odvoz, a na komentar Sindikata da ne žele na odlagalište dok im se ne zajamči sigurnost rekao je da im to nije ni namjera, već da žele osigurati adekvatne uvjete i da budu sigurni.

Ako radnici neće na odlagalište, dodao je da će otpad odvoziti u krug Jakuševca, ali na plohu koja je sigurna.

– Je li došlo do oslobađanja neke sile – možda i je, ali baš do eksplozije, tu informaciju nemam – rekao je na komentare o tome što je uzrokovalo odron, pišu 24sata.

Sinoć su se okupili i stanovnici Jakuševca koji su poručili da ovo više ne mogu trpjeti.

– Moramo prvo mirnim putem pokušati doći do rješenja, a ako to ne ide, izaći ćemo van s traktorima, kao naši seljaci. Zar mi nismo ljudi? Da moramo traktorima braniti dovoz smeća? Mogla se dogoditi katastrofa – rekla je Marina Murat za N1.

Kako je gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio na Facebooku, mjerenja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar pokazala su da da su plinovi, koji uzrokuju neugodan miris, ispod graničnih vrijednosti.

sjever.hr/24sata.hr/n1info.hr
5.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.