Now Reading:
Počeo je ”Advent u Mariji Bistrici” – Prvu svijeću upalili gradonačelnica poljskog grada Piekary Śląskie i načelnik Marije Bistrice
Full Article 2 minutes read

Počeo je ”Advent u Mariji Bistrici” – Prvu svijeću upalili gradonačelnica poljskog grada Piekary Śląskie i načelnik Marije Bistrice

Prvoga dana prosinca počela je velika manifestacija ”Advent u Mariji Bistrici, a mališanima je najzanimljivije bilo otvorenje klizališta ”Bistrička ledena bajka”.

Klizalište će biti otvoreno sve do 14. siječnja sljedeće godine. Radno vrijeme je ponedjeljkom 15-20, od utorka do četvrtka 11-20, petkom i subotom 11-22 i nedjeljom 10-20 sati. Cijena klizanja s najmom klizaljki za 30 minuta je 2,70 eura, a sa vlastitim klizaljkama 2 eura. Klizalište neće raditi na Božić i Novu godinu. Na Badnjak i Štefanje radno vrijeme je 10-14, a na staru godinu 10 – 15 h, a na Sveta Tri kralja 11 – 20 sati.

U petak je u Domu kulture održana i kazališna predstava Kerekeš teatra ”U zdrav mozak”. Sjajna glumačka ekipa predvođena ocem i sinom Kerekeš ponovno je do suza nasmijala publiku, koja je skoro do kraja ispunila Dom kulture.

U Vili Vladimir održan je pak Winter party. Svečano otvorenje ”Adventa u Mariji Bistrici” održano je pak u subotu, uz koncert grupe Vigor. U pravoj zimskoj idili uz snijeg, vesela je ekipa ugodno popunila bistrički trg i pjevala hitove uz Vigor puna dva sata.

Vrhunac prvoga vikenda svakako je bio u nedjelju, kada je upaljena prva adventska svijeća na velikom vijencu na središnjem bistričkom trgu. Upalili su je gradonačelnica, Mariji Bistrici prijateljskog poljskog grada Piekary Śląskie Slawa Uminska-Kajdan i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički. Tematski prvi je vikend bio Vikend duhovne glazbe. Tako je uz svečanost paljenja prve adventske svijeće nastupila Vokalna grupa ”Wisła” Poljske kulturne udruge ”Mikolaj Kopernik”. U podne je u organizaciji Udruge ”Stav” i suorganizaciji Ogranka Matice Hrvatske u Mariji Bistrici nastupio Zbor duhovne glazbe ”ŽOGE” – Ženske opće gimnazije Družbe sestara Milosrdnica.
Prvi vikend Adventa u Mariji Bistrici završio je koncertom grupe ”RIM”.

????????????????????????????????????

izvor i foto: elvis lacković/radio marija bistrica
sjever.hr
04.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.