Now Reading:
Počeo Advent u Cestici – uz bogatu adventsku ponudu proslavljena i 30. obljetnica Općine
Full Article 2 minutes read

Počeo Advent u Cestici – uz bogatu adventsku ponudu proslavljena i 30. obljetnica Općine

Proslava Adventa stigla je i ove godine u Općinu Cestica pa je tom prilikom u subotu u podnevnim satima ispred općinske zgrade započeo bogat program prvog adventskog vikenda.

Manifestaciju organizira Općina Cestica zajedno sa suorganizatorom TZP Sjever Zagorja. Advent u Cestici je sajmenog i zabavnog karaktera, a kako je istaknuo načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj, Adventu se odazvalo 25 udruga i OPG-ova s područja općine.

Udruge, OPG-ovci i obrtnici posjetiteljima su pripremili bogatu ponudu, pa se tako moglo naći božićno-novogodišnjih ukrasa, čestitaka, suvenira, božićnih aranžmana kao i tradicionalnih proizvoda poput vina, meda, čajeva, likera, pekarskih proizvoda, alkoholnih pića i slastica. Posjetitelji su ujedno mogli uživati i u bogatoj gastro ponudi.

U sklopu otvaranja Adventa u subotu je u Kulturnom centru održano i svečano obilježavanje 30. godišnjice Općine Cestica.

– Pozvali smo sve vijećnike koji su kroz ovaj mandat dali svoj doprinos za razvoj općine Cestica i dodijeliti ćemo i priznanja. Možemo utvrditi da se svih 30 godina općina pozitivno razvijala. Imamo dobre pomake, dobre rezultate, vjerujem da ćemo i ubuduće tako nastaviti – rekao je načelnik Korotaj.

Predsjednik Općinskog vijeća, Darko Majhen, istaknuo je kako su dosadašnjim načelnicima i vijećnicima zahvalili na doprinosu u razvoju općine.

– Postali smo iz jedne ruralne sredine poželjna sredina za život, pogotovo mladih obitelji i imamo sve one bitne elemente koji su nužni kako bi ljudi mogli ovdje kvalitetno živjeti – rekao je Majhen.

Na otvaranju Adventa i svečanom obilježavanju 30. godišnjice Općine Cestica nastupala su djeca Dječjeg vrtića Zeko Cestica, kao i folklorna sekcija KUD-a Cestica i ženski pjevački zbor Stellarium, dok je navečer na pozornicu stala Zsa Zsa.

n.p.bajz/sjever.hr

02.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.