Now Reading:
NK Plitvica Gojanec obilježava 50 godina uspješnog djelovanja! Bosilj: “Klub iza Nove godine dobiva adekvatne klupske prostore”
Full Article 4 minutes read

NK Plitvica Gojanec obilježava 50 godina uspješnog djelovanja! Bosilj: “Klub iza Nove godine dobiva adekvatne klupske prostore”

Nogometni klub “Plitvica” Gojanec slavi svoj značajan jubilej, obilježavajući 50 godina neprekidnog djelovanja na nogometnoj sceni.

Osnovan 1973. godine, NK “Plitvica” ima bogatu povijest, koja seže i prije samog osnivanja kluba. Prvi tragovi nogometa u Gojancu bilježe se krajem 15. stoljeća, dok je prva ideja o nogometnom klubu zaživjela četrdesetih godina prošlog stoljeća, dolaskom prve prave nogometne lopte u selo. Fiskulturno društvo ‘Plitvica’ Gojanec osnovano je 1948. godine, no djelovalo je samo do 1952. godine.

Generacija zaljubljenika u nogomet izrasla je početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, te je osnivačka skupština održana 28. srpnja 1973. godine u Vatrogasnom Domu u Gojancu, gdje je izabrano prvo rukovodstvo Kluba. Od tog trenutka, klub je kontinuirano djelovao, postižući značajne uspjehe i uspostavljajući se kao dobro organizirana sportska udruga.

-Čast mi je biti dio ove velike nogometne obitelji i obvezan sam zahvaliti i pohvaliti sve predsjednike, kao i sve uprave koji su prolazili i lijepe i manje lijepe trenutke te ustrajali na tome da je naš klub NK Plitvica ponos svih nas – ponosno je poručio predsjednik Nogometnog kluba “Plitvica” iz Gojanca Berislav Bračko.

Josip Horvat, tajnik kluba, iznio je ponos klupskih postignuća kroz cijelu povijest djelovanja.

-NK “Plitvica” izrastao je iz male sredine, ali smo unatoč tome postigli vrlo zapažene uspjehe. Dvije godine smo igrali u 3. Hrvatskoj ligi, a 2009. godine plasirali smo se u 1/16 finala Kupa Hrvatske, gdje smo ugostili Zagrebački Dinamo što je jedan od najvećih uspjeha za jednu ovako malu sredinu – rekao je Horvat.

Unatoč atraktivnim nastupima, klubu je nedostajalo nešto posebno.

-Svaka utakmica bila je zasebni spektakl, ali nešto je nedostajalo. Prazninu je popunio Božidar Horvat, snimivši s prijateljima prekrasnu klupsku himnu – rekao je Horvat i objasnio kako “Majstori s Ledina” svoju himnu imaju od 2002. godine.

NK Plitvica trenutno okuplja osamdesetak igrača i isto toliko članova. Klub ulaže u infrastrukturni razvoj i razvoj mladih igrača, a sportski objekt trenutno prolazi kroz fazu rekonstrukcije s nadom u završetak i potpunu funkcionalnost do 2024. godine. Grad Varaždin pruža veliku podršku klubu, a svečanoj proslavi jubileja nazočio je i gradonačelnik Neven Bosilj.

Gradonačelnik je istaknuo kako je Gojanec naselje u kojem vlada jedan jaki identitet i povezanost koja se najbolje očituje kroz njihov DVD koji je proslavio 72 godine i kroz njihov nogometni klub Plitvice Gojanec.

– Klub je imao uspona i padova. To je jedan stabilan županijski ligaš koji okuplja jako veliki broj djece – rekao je gradonačelnik te istaknuo kako su proveli natječaj te da će klub, nakon što se izglasa rebalans proračuna, dobiti adekvatne klupske prostore.

– Nakon dugo godina obećavanja, ova gradska vlast je odlučila riješiti problem neadekvatnih klupskih prostora i da napravi jedan reprezentativni objekt za NK Plitvice iz Gojanca. Čim će biti izglasan rebalans, jer smo dobili ponudu koja je veća od procijenjene vrijednosti za 15 tisuća eura, sklopiti će se ugovor do Nove godine na 165 tisuća eura za uređenje tih prostora i radovi će krenuti, ako to vrijeme dozvoli, iza Nove godine – poručio na gradonačelnik Bosilj.

Bila je ovo prilika i za dodijeliti zahvalnice za dugogodišnju uspješnu suradnju i pomoć u razvoju i radu Kluba pomagačima i sponzorima koji prate “Plitvicu” dugi niz godina, a ukupno je dodijeljena 21 zahvalnica.

“Plitvica” nije zaboravila niti na svoje sportske prijatelje pa su tako za dugogodišnju uspješnu sportsku suradnju dodijelili zahvalnice susjednim klubovima NK Nedeljanec, NK “BUDUĆNOST” Vidovec, kao i NK “SLOBODA” Tužno.

Nakon svečanog dijela sjednice, organizirana je prigodna proslava kako bi se dostojno obilježila 50. godišnjica postojanja NK “Plitvice”.

m.djak/sjever.hr

02.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.