Now Reading:
Policija upozorava: Ne nasjedajte na pokušaje prijevare! U zamjenu za “brisanje” kontroverznih videozapisa za odrasle traže uplatu od 950 eura
Full Article 50 second read

Policija upozorava: Ne nasjedajte na pokušaje prijevare! U zamjenu za “brisanje” kontroverznih videozapisa za odrasle traže uplatu od 950 eura

Policija je zaprimila više dojava/obavijesti zabrinutih građana koji su na adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke s različitih e-mail adresa u kojima ih nepoznata osoba obavještava kako je pristupila njihovom računalu i svim podacima koji se na njemu nalaze, uključujući i navodnim kontroverznim videozapisima za „odrasle“.

U zamjenu za „brisanje“ navedenih poruka i videozapisa, od korisnika traže uplatu na Bitcoin račun u iznosu od 950 eura.

Policija obavještava građane da se radi o phishing kampanji. Svim građanima koji su zaprimili mail navedenog sadržaja se savjetuje: NE nasjedate na pokušaj prijevare već obrišite poruku i ni u kojem slučaju NE uplaćujte novac pošiljatelju.

Ukoliko ste ipak to učinili, odmah obavijestite policiju!

-Još jednom savjetujemo da nikome ne dajete korisničke podatke i lozinke niti ih upisujete na sumnjivim internetskim stranicama. Ukoliko ste to ipak učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun – rekli su iz policije.

foto: policija.gov.hr
sjever.hr/policija.gov.hr
1.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.