Now Reading:
Odbor za poljoprivredu KZŽ jednoglasno podržao prijedlog mjera za razvoj poljoprivredne proizvodnje
Full Article 1 minutes read

Odbor za poljoprivredu KZŽ jednoglasno podržao prijedlog mjera za razvoj poljoprivredne proizvodnje

Na sjednici Odbora za poljoprivredu Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije raspravljalo se o Prijedlogu odluke o mjerama razvoja poljoprivredne proizvodnje u Krapinsko-zagorskoj županiji za razdoblje 2024.-2027. godine. Nakon predstavljanja planiranih mjera i prateće rasprave, Odbor je jednoglasno podržao prijedlog Odluke koja u razdoblju od 2024. do 2027. godine predviđa čak 14 mjera razvoja poljoprivredne proizvodnje.

Na sjednici je sudjelovao i župan Željko Kolar, koji je podsjetio kako se za mjere razvoja poljoprivredne proizvodnje i dalje planira povećanje bespovratnih sredstava poljoprivrednicima.

– Godišnje povećanje od 10 posto smo najavili na početku ovog mandata. Sukladno tome smo svake godine i povećavali bespovratna sredstva našim poljoprivrednicima, a to je povećanje predviđeno i u prijedlogu proračuna za 2024. godinu – istaknuo je župan Kolar.

Sjednicu Odbora za poljoprivredu vodio je predsjednik Odbora Dražen Čvek, dok je prijedlog odluke i predviđene mjere prezentirala pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić.

sjever.hr 01.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.