Now Reading:
Više od stotinu radova pristiglo na natječaj uz 500. godišnjicu varaždinske Gradske vijećnice – ovo su najbolji!
Full Article 3 minutes read

Više od stotinu radova pristiglo na natječaj uz 500. godišnjicu varaždinske Gradske vijećnice – ovo su najbolji!

Povodom 500. godišnjice Gradske vijećnice, Grad Varaždin raspisao je likovni natječaj za djecu od 5 do 7 godina (starije vrtićke skupine) te učenike nižih razreda osnovnih škola i posebnih odgojno-obrazovnih ustanova, a za učenike viših razreda varaždinskih osnovnih škola i posebnih odgojno-obrazovnih ustanova foto natječaj.

Pristiglo je više od stotinu radova, a o tome koji su najbolji i koji zavrjeđuju nagrade odlučivala su tročlana povjerenstva za likovne radove u kojem su bile Paula Banić, Elizabeta Igrec i Emanuela Grđan te za foto radove koje su ocjenjivali Siniša Sović, Dražen Dretar i Lucija Dugandžić.

Najviše radova, više od 50, došlo je u kategoriji nižih razreda osnovnih škola te je Povjerenstvo odlučilo nagraditi po četiri učenika u kategoriji 1. i 2. razred i 3. i 4. razred. Nagrađeni će primiti svoje nagrade uz Dan grada.

U kategoriji VRTIĆI, 1.mjesto osvojile su grupnim radom „Gradska vijećnica- ljudi i događaji“ Dora Vokal, Zara Švetak, Tonka Aleksić, Eva Pongrac i Ivan Bunić iz dječjeg vrtića Malo drvo; 2. mjesto predškolska skupina dječjeg vrtića Čira-čara, a 3. mjesto Lucija Punčec iz Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Dravska.

U kategoriji 1. i 2. razred osnovne škole, 1. mjesto osvojila je Lucija Hanžek Spajić iz II. Osnovne škole, 2. mjesto Lovro Domović iz II. Osnovne škole, a 3. mjesto Vjera Sakač iz Katoličke osnovne škole sv. Uršule i Zara Horvat iz VII. Osnovne škole.

U kategoriji 3. i 4. razred osnovne škole, 1. mjesto osvojio je Nikola Kemiveš iz I. Osnovne škole, 2. mjesto Tia Sudec iz VI. Osnovne škole, a 3. mjesto Ana Bubnjarić iz I. Osnovne škole i Marta Štanger iz II. Osnovne škole.

U kategoriji 5. i 6. razred osnovne škole (foto natječaj), 1. mjesto osvojila je Elizabeta Canjuga iz VI. Osnovne škole, 2. mjesto Kiara Jurinec iz II. Osnovne škole, a 3. mjesto Petar Tuđan iz II. Osnovne škole.

U kategoriji 7. i 8. razred osnovne škole (foto natječaj), 1. mjesto osvojila je Tara Šipek iz VI. Osnovne škole, 2. mjesto Jana Marta Kovačić iz II. Osnovne škole, a 3. mjesto Petar Haluga iz II. Osnovne škole.

U kategoriji radovi učenika s teškoćama u razvoju iz posebnih odgojno-obrazovnih ustanova, nagradu je osvojio rad Odgojno obrazovne skupine A2-6 Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Leona Naglaš, Antonio Pereglin, Iva Sakač, Petar Pavlović, Ana Skupnjak, Matea Kulić)

Otvorenje izložbe najboljih dječjih radova pristiglih na likovni i foto natječaj te podjela nagrada bit će upriličeni u obnovljenoj Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u četvrtak, 7. prosinca 2023. godine u 16:30 sati.

sjever.hr
30.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.