Now Reading:
Župan Kolar s zamjenicom Petek i načelnicom Jureković obišao radove na cestama: Na području Krapinskih Toplica u infrastrukturu uložiti ćemo 850 tisuća eura
Full Article 3 minutes read

Župan Kolar s zamjenicom Petek i načelnicom Jureković obišao radove na cestama: Na području Krapinskih Toplica u infrastrukturu uložiti ćemo 850 tisuća eura

Na području općine Krapinske Toplice trenutno se realizira nekoliko završnih radova na komunalnoj infrastrukturi odnosno sanacija klizišta, odrona i rekonstrukcija ceste u samom centru Krapinskih Toplica, Mihanovićeva ulica, dužine 300 metara. Vrijednost radova sanacije ove ceste iznosi 270 tisuća eura, a radovi će biti završeni kroz nekoliko dana. Uz ovu cestu, radove na sanaciji klizišta na Hršak Bregu i sanaciji odrona u Klokovcu u srijedu su obišli župan Željko Kolar sa zamjenicom Jasnom Petek, načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županija Stjepan Sirovec. Vrijednost radova sanacije klizišta na Hršak Bregu iznose nešto manje od 100 tisuća eura, a sanacija odrona u Klokovcu 75 tisuća eura.

Kako je župan Kolar, tijekom obilaska radova, rekao, izuzetno je bitno da Krapinske Toplice, kao snažno turističko središte, bude komunalno i estetski uređeno na najvišoj razini s obzirom na Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i Centru za odgoj i obrazovanje za djecu s posebnim potrebama.

-U ovom investicijskom ciklusu u infrastrukturu u Krapinskim Toplicama uložiti ćemo oko 850 tisuća eura – dodao je župan.

-Ono što nam je glavni cilj van Specijalne bolnice i Centra za odgoj i obrazovanje djece s posebnim potrebama je da konačno dobijemo investitora za hotel, tako da možemo spojiti zadnju dionicu Centra i da se nakon toga možemo koncentrirati i preusmjeriti na druge dionice koje su nam bitne – izjavio je župan Kolar.

I njegova zamjenica Jasna Petek istaknula je kako ulaganja u infrastrukturu Krapinskih Toplica nikad nisu bila veća.

-S jedne strane načelnica sa svojim timom kroz ulaganje u nerazvrstane ceste i komunalnu infrastrukturu, s druge strane ŽUC koji se godinama trudi održavati prometnice i komunalnu infrastrukturu. Dvije žile kucavice koje su izuzetno važne za sve nas koji živimo u Krapinskim Toplicama, ali i za one koji nam dolaze u goste, su Zagrebačka ulica koju smo prije nekoliko godina jako lijepo uredili, a sad i dionicu Ulice Antuna Mihanovića – dodala je zamjenica Petek.

Ova godina bila je godina velikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području općine Krapinske Toplice, pa je načelnica Gordana Jureković naglasila kako su preko Fonda solidarnosti sanirali tridesetak dionica, tri klizišta, a širila se i javna rasvjeta.

msopek/sjever.hr 29.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.