Now Reading:
Zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec na sjednici Vijeća Saveza Alpe-Adria u Bruxellesu
Full Article 2 minutes read

Zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec na sjednici Vijeća Saveza Alpe-Adria u Bruxellesu

Povodom desete obljetnice Saveza Alpe-Jadran, u Bruxellesu je u srijedu održana redovna sjednica Vijeća Alpe-Jadran, političkog tijela ove najstarije organizacije srednje Europe koja okuplja regije iz Austrije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec sudjelovala je na sjednici, koju je vodio pokrajinski ministar austrijske Štajerske Werner Amon. Upravo je Štajerska izabrana za predsjedatelja Saveza i u sljedeće dvije godine, a članovi Vijeća su službeno potvrdili regiju Vojvodinu kao novu članicu Saveza.

Bila je čast sudjelovati na sjednici Vijeća Alpe-Jadran u Bruxellesu u godini u kojoj se ne obilježava samo deseta obljetnica preoblikovanja nekadašnje Radne zajednice Alpe-Jadran, nego i 10 godina pristupanja Varaždinske županije Savezu Alpe-Jadran, ali i 10 godina pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Iskoristili smo priliku i čestitali Štajerskoj na novom dvogodišnjem mandatu na čelu Saveza, kao i novoj članici Vojvodini – rekla je Silvija Zagorec.

Podsjetimo, Varaždinska županija je 2013. godine pristupila Savezu Alpe-Jadran, čime je postala članica međuregionalnog udruženja koje je sinonim uspješne suradnje i dobrosusjedskih odnosa.

Radna zajednica Alpe-Jadran osnovana je 1978. godine. Nakon 35 godina postojanja, 2013. godine članovi su Zajednicu odlučili preoblikovati u Savez Alpe-Jadran kako bi još više pridonijeli izgradnji mirne, zajedničke, demokratske i pluralističke Europe.

foto: varazdinska-zupanija.hr
sjever.hr
29.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.