Now Reading:
Međimurci ponovno pokazali veliko srce: U velikom broju se odazvali na humanitarni koncert za MURID
Full Article 1 minutes read

Međimurci ponovno pokazali veliko srce: U velikom broju se odazvali na humanitarni koncert za MURID

Međimurci su ponovo pokazali veliko srce kada treba podržati projekte u zajednici posvećene ljudima, osobito kada je riječ o najranjivijima među nama. U čakovečkom Centru za kulturu održan je humanitarni koncert čiji je prihod u cijelosti namijenjen potrebama Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID.

Vrhunski izvođači priuštili su posjetiteljima dobrotvornog koncerta uistinu nezaboravan glazbeni doživljaj. Dirigent  Tibor Bün ravnao je varaždinskim Tamburaškim orkestrom, uz koje je zapjevao tenor Filip Hozjak te sopranistica Gabriele Hrženjak

Dobrotvornim koncertom održanim u sklopu kampanje “Za prvih 1000 dana djetinjstva”, prikupljena su sredstva za opremanje novog MURID-ovog centra koji je nastao u europskom projektu uz podršku Međimurske županije.

Tijekom protekle tri godine gradio se novi centar MURID-a, koji će preseljenjem u nove prostore steći adekvatne uvjete za rad s djecom s razvojnim poteškoćama. Stručni i prostorni kapaciteti novog centra pretvaraju ga u regionalnu ustanovu u kojoj će se raditi s djecom iz triju županija – Međimurske, Varaždinske te Koprivničko-križevačke.

Fotografije: Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID

sjever.hr 29.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.