Now Reading:
Donosimo bogati program koji je Lepoglava pripremila za Dane grada
Full Article 3 minutes read

Donosimo bogati program koji je Lepoglava pripremila za Dane grada

Grad Lepoglava u mjesecu prosincu obilježava Dan Grada i Dan župe, te je kroz cijeli prosinac organiziran prigodan program.

Obilježavanje Dana grada započinje u petak 1. prosinca otvaranjem novouređene galerije u Domu kulture, gdje će se ujedno otvoriti i izložba “Profinjenost niti” i izložba fotografija “Xiaomi 13T serije i lepoglavske čipke”.

U subotu 2. prosinca od 17 do 19 sati u Domu kulture i gradskom parku Lepoglava organizirani će biti Mali dječji Božič, dok će se radionica izrade božićnih ukrasa održavati od 17 do 18 sati na Tavanu i čitaonici Gradske knjižnice. U gradskom parku od 18 sati kititi će se božićno drvce, a sv. Nikola će podijeliti slatke pakete. Za sve prisutne biti će osigurano kuhano vino, čaj i vruća čokolada. Od 20 do 22 sata na Tavanu će biti organizirano gledanje božićnog filma uz kokice i sokove.

U nedjelju 3. prosinca u 7 sati na prostoru ispred crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije paliti će se prva adventska svijeća. U srijedu 6. prosinca u Domu kulture Lepoglava podijeliti će se prigodni darovi djeci slabijeg socijalno-imovinskog stanja i djeci s teškoćama u razvoju.

U petak 8. prosinca kod centralnog križa na lepoglavskom groblju polagati će se vijenci za poginule branitelje u Domovinskom ratu. U 11 sati svečana misa u crkvi Bezgrešnog začeća BDM, dok će se u 17 sati u Domu kulture na Tavanu održati svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Lepoglave.

U subotu 9. prosinca u Domu kulture na Tavanu održati će se dječja predstava “Kako uloviti Djeda Mraza”. Nedjelja 10. prosinac rezervirana je za sportski dan, pa će se tako od 15 do 18 sati u Višnjici održati 13. memorijalni stolnoteniski turnir “Dragutin Hočuršćak”. U 16 sati na prostoru ispred zgrade, u Ulici hrvatskih pavlina 2, organizirano će biti otkrivanje spomen ploče prof. Marijanu Zuberu, dok će se u 17 sati u crkvi Bezgrešnog začeća BDM oržati koncert mješovitog pjevačkog zbora “Kapela Paulina Warasdin”.

U utorak 12. prosinca, u 18 sati u Čitaonici Gradske knjižnice otvara se izložba “Cvijet za ljepši grad” sa prigodnim programom. Na istome mjestu, ali dan kasnije, srijedu 13. prosinca, u 13 sati biti će podjela prigodnog dara roditeljima novorođene djece.

U petak 15. prosinca u gradskom parku u 18 sati počinje program “U susret Božiću”, dok će za glazbeni program biti zaduženi Kavaliri i Limena glazba Lepoglava. Iz Grada pozivaju sve mališane na besplatnu vožnju božićnim vlakićem koji će voziti po igralištu gradskog parka. Za sve prisutne biti će osigurano kuhano vino, čaj i vruća čokolada. U subotu 16. prosinca, u čitaonici Gradske knjižnice u 18 sati otvara se izložba slika Marijane Novak.

Program se nastavlja u utorak 26. prosinca sa božićnim koncertom u sportskoj dvorani OŠ Ante Starčević, s početkom u 19 sati. U srijedu 27. prosinca u čitaonici Gradske knjižnice otvara se izložba militarija u organizaciji P.A.S. kluba Lepoglava, i to u 17 sati.

Program povodom Dana Grada završava u petak 29. prosinca kada će se u gradskom parku organizirati prigodni program od 18 sati. Za glazbeni dio programa zaduženi će biti band La Boheme, dok će Lovačko društvo Srnjak podijeliti besplatni gulaš za sve prisutne, a osigurano će biti i kuhano vino, čaj i vruća čokolada te besplatna vožnja božićnim vlakićem za sve mališane.

sjever.hr

28.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.